Balkan-Handball.com

Vardar ostao bez trenera!

 Po sličnom scenariju, kao u slučaju Zvonimira Serdarušića, reprezentacije Slovenije i Celja Pivovarne Laško, Makedonija je prvo ostala bez selektora, a onda i Vardar bez trenera, Ljubomira Savevskog (53). Savevski je podneo ostavku, sporazumno se rastavši sa crveno-crnima. To je oficijalno potvrdio i predsednik kluba, .

Sve je počelo u ponedeljak kada je Savevski suspendovao golmana Borka Ristovskog, navodno zbog nediscipline. Igrači te večeri, prvo nisu hteli da treniraju, pa su se predomislili. U utorak, prvi golman makedonske reprezentacije nije bio na treningu. U utorak uveče, igrači su se odlučili na kolektivni bojkot, čekajući predsednika. Na sastanku su zatražili da se Ristovski vrati u ekipu. Nakon sastanka sa predsednikom kluba, Savevski je odlučio da se povuče.

Prošlog vikenda, Vardar je pobedio VV Tikveš 21:19, uz dosta problema.

Ovo je drugi put da igrači primoravaju Savevskog na ostavku. Sa mesta selektora, otišao je nakon bojkota igrača Metalurga. I tada, kao i sada, rešio je da se povuče.

Privremeno rešenje će biti Stojan Petruševski, nekada trener prve ekipe, sada aktivan u mlađim kategorijama kluba. Do sledećeg ponedeljka, trebalo bi da bude jasno, ko će naslediti Savevskog.


 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *