Venta podneo ostavku - Poljska bez selektora! - Balkan-Handball.com
Naslovna AnalizeTrenerski kutak Venta podneo ostavku – Poljska bez selektora!

Venta podneo ostavku – Poljska bez selektora!

0 komentar

 Otvorenim pismom javnosti, Bogdan Venta je podneo ostavku na mesto selektora Poljske. "Odluka je bila donesena još u Alikanteu" između ostalog je napisao čovek, za kojeg je vezan veliki uzlet ove generacije poljskih rukometaša, koja se svetskoj sceni predstavila u najboljem svetlu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2007. godine, kada je poražena u finalu od domaćina. Usledilo je učestvovanje na Olimpijskim Igrama u Pekingu, pa još jedna medalja na SP 2009, bronzana u Zagrebu. Sve je išlo potaman do polufinala na EHF EURO 2010 u Austriji, a onda su usledile dve loše godine. 

Na SP 2011 u Švedskoj, osvojeno je tek osmo mesto, a ni u Srbiji na EHF EURO 2012 nije bilo ništa bolje – deveto mesto. Zahtevi za promenama, bili su potkrepljeni ne samo prosečnim rezultatima, već i glasinama da je "puklo" između trenera i igrača. 

Kap koja je prelila čašu bio je objektivni debakl na kvalifikacijama za OI u Alikanteu, gde su Poljaci ispustili dobijen meč protiv Srbije, a kasnije deklasirani od Španaca. Posle toga, stigao je i "ultimatum" od strane Federacije, koja je tražila da se Venta izjasni između reprezentacije i klupe Vive Targi Kilcea, a epilog svega je poznat…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball