Perić pred Krakov: Postoji motiv i inat - Balkan-Handball.com
Naslovna Arhiva Perić pred Krakov: Postoji motiv i inat

Perić pred Krakov: Postoji motiv i inat

Marko Marjanović
0 komentar

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održana je konferencija za medije seniorske reprezentacije Srbije pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje počinje 15. januara. Predstavnicima „sedme sile“ prvi se obratio selektor Dejan Perić:

– Zadovoljan sam odazivom i svim što je urađeno u tri faze priprema. Ono što je planirano, bilo konkretno, probali smo na treninzima i utakmicama. Znamo gde idemo, kakvu grupu i protivnike imamo, ali smo isto tako svesni sopstvenog kvaliteta i kao zdrava grupa željna dokazivanja želimo da igramo protiv svakoga. Pobede gradimo iz dobre odbrane, trčanja, dok u napadu individualni kvalitet želimo da pretočimo u kolektiv. Pohvala momcima, svi daju doprinos da lakše usvoje sve ono što jedna ekipa treba da zna u odbrani i napadu. Želim da budemo kolektiv, na terenu i van njega, koji zna gde ide, u kom pravcu i zašto – rekao je Perić i dodao:

– Postoji motiv i inat, želja da se nadmećemo sa najboljima. Na svim utakmicama ćemo dati sve od sebe. Obećavam reprezentaciju koja će igrati sa puno srca i motiva a svoju zemlju. To će biti od prvog do poslednjeg. Znanja imamo, verujem da ćemo to i pokazati.
O prvom rivalu na EURO 2016 – selekciji Poljske.

– Ima li šta lepše nego otvoriti jedno takmičenje protiv domaćina, protiv svih? Šesnaest igrača i stručni štab igraće na sve protiv svih. Da li ima većeg izazova i privilegije za jednog sportistu? Imamo naš cilj, nema predaje. To je praznik rukometa i to tako treba doživeti.

Francuska će biti drugi rival Srbije na EURO 2016…

– Francuzi podižu lestvicu poslednjih 15 godina. Postavili su neke parametre koje će kroz vreme biti teško prevazići. Priznajem im kvalitet, ali niko nije manje vredan. Nema predaje pre početka, niti precenjivanja prva dva rivala. Kako god bilo, poslednja utakmica se igra za prolaz dalje. Verujem u ove momke, ja sam ih birao. Ponosan sam što vodim takvu reprezentaciju, ja idem prvi, a oni zamnom. Imamo obavezu da prema generacijama koje dolaze, da rukomet traje i biće ga i posle nas. To je moja misija.

Petar Nenadić, srednji bek reprezentacije Srbije:

– Dug niz godina sam tu, prošao sam dosta selektora i igrača. Prvi put mi se dešava da u reprezentaciji igrači nisu omalovažavani od strane selektora, već podržavani od čitavog stručnog štaba. To se desilo još sa jednim trenerom. Zamolio bih i medije da podrže, ne mene, već ove mlađe momke, Ilija, Marsu, kojima je potrebno samopouzdanje i vera da iznesu prvo takmičenje. To je dosta važno u ovom trenutku. Borićemo se. Znamo da se dosta ljudi hrani našim neuspehom, biće srećni ako izgubimo, ali hajde da probamo da razmišljamo pozitivno, pa će nam se možda i desiti pozitivno.

O prvom rivalu, Poljacima…

– Malo su kivni na nas zbog svega što se desilo u Kataru na polufinalu SP. Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo bod ili dva. Jako je važno sa kakvim glavama ćemo ući u utakmicu. Ne smemo da podlegnemo pritisku sa tribina i njihovom „divljanju“ od prvog minuta.
Nemanja Zelenović, desni bek reprezentacije Srbije:

– Jako smo zdrava grupa i kolegijalna. Da bi napravili rezultat neophodna je dobra atmosfera u ekipi. To smo pokazali u mečevima sa Mađarima. Čeka nas težak posao u grupnoj fazi, ali nas krasi borbenost i to ćemo pokazati tamo. Smoći ćemo snage da napravimo dobar rezultat. Uz podršku medija, selektora i stručnog štaba, nadam se odličnom rezultatu. Poljaci dugi niz godina igraju zajedno. Imaće veliku podršku sa tribina. Naš rivalitet traje godinama, uvek je na gol-dva. Imaju dosta povređenih igrača i ogroman pritisak. Mi ćemo biti rasterećeni i to je naša prednost.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball