NEMA IM RAVNIH: Norveške vladarke kompletirale zlatni het-trik! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaDANSKA 2015 NEMA IM RAVNIH: Norveške vladarke kompletirale zlatni het-trik!

NEMA IM RAVNIH: Norveške vladarke kompletirale zlatni het-trik!

zika.bogdanovic
2 komentari

Rusija ih je porazila na startu, mučile su se sa Crnom Gorom, odbranile poslednji šut protiv Rumunije za finale, ali kada je to bilo najpotrebnije – bile su najbolje! Norveška je deklasirala Holandiju 31:23 (20:9) u finalu Svetskog prvenstva u „JUSK BANK Boksen“ areni i kompletirala zlatni het-trik sa olimpijskim zlatom iz Londona i evropskim iz Budimpešte.

STATISTIKA

Ove večeri ništa nije viđeno od holandskog atomskog rukometa. Odbrana je bila porozna pred rastrčanim Norvežankama, kontra nije postojala jer su Skandinavke trčale kao gazele, a ubitačne šuteve je zaustavljala neverovatna Kari Grimzbo koja je za 60 minuta imala čak 23 odbrane (51%)!

Posle 12 minuta bilo je 9:4, a Herem, Skovgrad, Kurtović i svi ostali su nastavili da rešetaju mrežu Vester do 20:9 na poluvremenu, kada je bilo jasno da je finale gotovo.

Jedini, praktično, interesantan trenutak desio se u 51. minutu, kada su Holanđanke spustile na 26:21, ali je serija 5:0 otrgla i poslednju pomisao na neizvestan finiš.

Norvežanke vladaju, Holanđanke pevaju zbog najvećeg uspeha u istoriji rukometa.

Bronzu je osvojila Rumunija pobedom nad Poljskom 31:22. Neagu je opet bila ubitačna sa deset golova donoseći prvu medalju sa SP posle 10 godina (srebro iz Rusije), a prvu uopšte posle pet godina na istom mestu – bronze na EURO 2010 u Herningu.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Stanke 21/12/2015 - 11:38 Odgovori
Aca 23/12/2015 - 00:52

Rusija je pobedila Norvešku,ali je u četfrtfinalu oštećena protiv Poljske.Tako da je iako po kvalitetu to zaslužuje ostala bez medalje.Uostalom videlo se iu polufinalu i u utakmici za treće mesto da je Poljska tu zalutala.Rumunija je takođe pokazala da može da parira Norveškoj,ali je njena rukometašica Adriana Nechita neopravdano isključena na oko 3 minuta do kraja kada je Rumunija vodila 27:26 .Znalo se je da Holandija iako najprijatnije iznenađenje prvenstva nema šanse u finalu.Na kraju čestitke Norveškoj,koja i jeste sinonim ženskog rukometa.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball