Norveška posle drame do finala sa Holandijom! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Norveška posle drame do finala sa Holandijom!

U finalu 22. Svetskog prvenstva za žene igraće reprezentacije Norveške i Holandije u nedelju od 17.30 časova. Evropske i olimpijske šampionke, Norvežanke su posle prave drame u režiji najlepšeg sporta na svetu, posle produžetka savladale Rumuniju 35:33 (27:27 – 17:14) i došle u poziciju da povrate krunu izgubljenu u Beogradu pre dve godine, kada su pale u četvrtfinalu od Srbije.

Utakmica za anale viđena je u „JUSK BANK Boksen“ areni, a na kraju je prevagu odneo bolji napad Skandinavki, koji je posle Nore Merk (8), imao glavnu snagu u legendarnog Hajdi Loke na liniji, koja je sa tri gola u produžetku zapečatila sudbinu Rumunki. Kristina Neagu (8) nije bila na nivou u produžetku, a bez nje, komšinice nisu imale snage za nešto više.

STATISTIKA

Holandije je daleko lakše došla do svoje vize za finale, koja je Holanđankama donela i put u Rio! Devojke Henrika Gronera su lako savladale Poljsku 30:25 (15:8) po receptu iz prethodnih mečeva, dobrom odbranom, ubitačnom kontrom i jakim šuterskim repertoarom u napadu. Neizvesnosti po pitanju pobednika nije bilo, a Estavana Polman je sa šest golova predvodila svoje drugarice do najvećeg uspeha u istoriji holandskog rukometa.

STATISTIKA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *