PALI FAVORITI: Poljska na Holandiju u prvom polufinalu! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaDANSKA 2015 PALI FAVORITI: Poljska na Holandiju u prvom polufinalu!

PALI FAVORITI: Poljska na Holandiju u prvom polufinalu!

Zorica Radojkovic
0 komentar

Da svet dobija nove šampionke bilo je jasno još posle ispadanja Brazila od Rumunki, ali sada će po prvi put imati i novog finalistu. Po prvi put u finalu svetskog prvenstva mogu zaigrati Poljska ili Holandija! Poljska je to pravo stekla posle teško izvojevane pobede nad favorizovanom Rusijom, 21-20, dok je Holandija fantastičnom partijom ostavila Francusku bez šanse u pobedi 28-25.

Meč prvog polufinala Holandija-Poljska na programu u petak od 18 časova.

VESTER BACILA FRANCUSKINJE U OČAJ

Holadija je ubitačnim ritmom ostavila Francusku dez daha i bez polufinala. Golmanka sa najboljim učinkom na prvenstvu, Tes Vester, bacila je u očaj francuske igračice još jednom briljantnom partijom sa 21 odbranom (fantastičnih 48%), dok je Estevana Polman bila najraspucanija sa 10 golova. Sjajna je bila i Grot sa 5, odnosno Broh sa 4 gola.

STATISTIKA

POLJSKA ZAUSTAVILA RUSKINJE NA PUTU POVRATKA U VRH

Drugi put na dva prvenstva, Poljska će igrati polufinale. Ogroman uspeh za ekipu Kima Rasmunsena koja je pokazala karakter pobednika i prekinula niz od šest uzastopnih pobeda Rusije u Danskoj. Monika Kobilinska postigla je odlučujući gol za pobedu u poslednjem minutu, šesti u ukupnom skoru čime je ponela epitet najefikasnije na meču. Odličan učinak poljskih golmanki (ukupno 16 odbrana sa 44% uspešnosti) otupio je udarne oštrice ruskog tima pa je najefikasnija bila Vjahireva sa pet golova, ali svi sa linije penala.

STATISTIKA

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball