Laerke Moeller:“Srećna sam zbog petog mesta“ - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2012 Laerke Moeller:“Srećna sam zbog petog mesta“

Laerke Moeller:“Srećna sam zbog petog mesta“

aleks
0 komentar

U nedelju je zavesa spuštena na Evropsko prvenstvo koje se proteklih dana održavalo u Srbiji. Medalje su podeljene i konačan plasman je utvrđen. U borbi za peto mesto, selekcija Danske je savladala Rusiju.

Nakon utakmice sa Norveškom i male minutaže, ovo je bila druga utakmica jednog od najperspektivnijeg srednjeg beka, Laerke Moeller (23), koja se posle više od godinu dana odsustva zbog povreda, našla u nacionalnom timu Danske. Do Evropskog prvenstva, odigrala je 44 utakmica i upisala 129 pogodaka. Veliki povratak usledio je baš u Srbiji.

   – Bio je to dug put, ali zaista je odlično vratiti se u reprezentaciju. Veoma sam srećna i stvarno je divno biti ponovo ovde sa saigračicama.

Zbog ozbiljnih povreda (čašice i ukrštenih ligamenata kolena, Ahilove tetive, ligamenata ramena) njena rukometna karijera bila je ugrožena.

   – Sada se osećam dobro. Mada, ponekad se i dalje borim sa poteškoćama, jer moje telo ne može uvek da izdrži sve napore koje nose utakmice.

Protiv reprezentacije Rusije na terenu je provela 33 minuta i postigla 5 pogodaka uz 4 asistencije. Tom pobedom, Danska je obezbedila peto mesto.

   – Veoma sam zadovoljna kako sam odigrala protiv Rusije, posebno što se tiče napada. Međutim, moram još mnogo da radim kako bih napredovala u odbrani. Srećna sam što smo stigle do petog mesta. Ali, naravno, mnogo bih više volela da smo se plasirale u polufinale Evropskog prvenstva.

O Srbiji ima samo reči hvale…

   – Prvi put sam u Srbiji. Zaista je divno ovde. Imala sam prilike da prošetam i da vidim Beograd i da malo odem u kupovinu. Jedino iznenađenje je to što je veoma hladno (smeh). 

 

ALEKSANDRA DENIĆ

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball