Sjajne Holanđanke prvi put u polufinalu EP! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Sjajne Holanđanke prvi put u polufinalu EP!

Reprezentacija Holandije nastavila je niz sjajnih rezultata na velikim takmičenjima – nakon plasmana u finale na prethodnom Svetskom prvenstvu i u polufinale na Olimpijskim Igrama u Riju, „Laka konjica“ će se boriti za medalju i na Evropskom šampionatu u Švedskoj, pošto je prvi put u istoriji obezbedila učešće u polufinanlu na kontinentalnom nadmetanju.

Izabranice Hele Tompsen, koja je na pretodnom EP osvojila bronzu sa selekcijom Švedske, savladale su u poslednjem kolu druge faze otpisanu Španiju sa 29:24 (15:13).

Holanđanke će sa osam bodova kao prve iz četvrtfialne grupe u polufinale, a za drugo mesto konkurišu Francuska (6), i Nemačka (5). Francuskinje imaju sve u svojim rukama, pošto im je za siguran prolaz neophodan trijumf nad Srbijom (20.45), dok se Nemice uzdaju u pobedu nad Švedskom (18.30) i iznenađenje u režiji Srpkinja.

Estevana Polman je predvodila Holandiju do pobede vredne polufinala sa 10 golova, četiri više od Kornelije Grot. Na drugoj strani najefikasnija je bila Karmen Martin sa šest.

Protivnik Holandije u polufinalu biće Rumunija ili Danska.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *