Srbija na Francusku (20.45): Motiv mora da postoji – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srbija na Francusku (20.45): Motiv mora da postoji

Ženska reprezentacija Srbije, porazom od Holandije 27:35, ostala je bez šanse za visok plasman na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Porazi od Nemica i Holanđanki, razbile su srpski san o polufinalu, ali je osnovni cilj, plasman u drugi krug takmičenja – ispunjen. Epilog poslednjeg meča u glavnoj fazi u Geteborgu sa Francuskom (sreda, 20.45), odrediće i konačan plasman Srbije na prvom velikom takmičenju u novom olimpijskom ciklusu, a on može biti od sedmog do desetog mesta, u zavisnosti od toga da li će izabranice Dragice Đurić takmičenje u grupi završiti na četvrtom ili petom mestu.

  • Situacija je kritična u zdravstvenom smislu. Pored povrede Jelene Lavko, koja od prvog meča glavne faze nije sa nama. Protiv Holandije se povredila Katarina Krpež Šlezak i veliko je pitanje da li će moći da igra protiv Francuske. Temperature su imale Jelena Trifunović i Kristina Liščević, a sada je sa istim problemom Marija Obradović. Jovana Risović ima gnojnu anginu, Marina Dmitrović povredu Ahilove tetive, tako da je zdravstveni bilten poprilično loš.

Ishod meča sa Francuskom može da opredeli plasman od sedmog do desetog mesta…

  • Pokušaćemo da pružimo dostojan otpor sa ovim zdravim deo ekipe koju imamo. Ako bismo pobedili, ne mora da znači, jer zavisi i od drugih rezultata, ali imamo šansu da budemo sedmi na kraju. U svakom drugom slučaju smo deveti ili deseti. Motiva mora da postoji. Gradimo imidž i kult reprezentacije. I u najtežim uslovima moramo da izvučemo poslednji atom iz sebe. Nositi grb države na grudima traži takav odnos. Kao selektor ću sve uraditi da tako i bude, kako bi protiv Francuske izašli na teren, kao da nam od toga zavisi sve u životu. Sa kojim timom? Sa onim koji je spreman da izađe da se bori.

Francuska je dominantna reprezentacija, olimpijski vicešampion iz Rija…

  • U svakom smislu su dominantne, fizičkom, taktičkom, imaju kvalitet. Daleko će dogurati, najverovatnije do finala, ali i mi smo igrama do sada pokazali da se polako približavamo rukometnoj eliti. Mi smo tu, a mnogi iz okruženja su kod kuće. Crna Gora, Slovenija Hrvatska, dok su Mađarice bez bodova u drugoj grupi. Dobro smo se nosile sa Švedskom, tu smo već. Treba vremena i strpljenja. Treba i mnoge stvari promeniti. Svesna sam svega, svi smo svesni. Bitno je da ostanemo tim i kolektiv, da sačuvamo jedni druge, jer to je ono što imamo. To je u jednom delu turnira pokazalo kvalitet i zato ne vidim razlog zašto to u budućnosti ne bi išlo još na bolje – zaključila je selektorka Dragica Đurić.

Slađana Pop Lazić, dobro poznaje Francuskinje, s obzirom da petu sezonu provodi u toj zemlji.

  • Opasnost preti sa svih strana. Igraju fenomenalno odbranu. Taman kada ih prođeš, naiđeš na dva sjajna golmana Glozer i Lejno. Brane kao lude. Nema slabe tačke. Ekstremno su fizičke spremne. Odradile su sjajno pripreme za Rio prošlog leta. Kada su se vratile posle OI u klubove, njih pet u moj Mec, bilo im je rukometa preko glave, ali fizički su bile besprekorno spremne. Odma smo mogli da radimo na taktici.

Jelena Trifunović, ponovo je u stroju, posle dva dana borbe sa temperaturom:

  • Devojke su dale sve od sebe u meču sa Holanđankama. Žao mi je što nisam mogla da im pomognem. Francuskinje su fizički dominantne, ali dovoljno smo pametne da odigramo sa njima jedan dobar meč.

Tamara Georgijev, jedna od najboljih srpskih igračica na EP 2016, obećala je borbu i na zatvaranju turnira:

  • Holanđanke su bile bolje. Šta da se radi, idemo dalje, da se borimo do kraja, dok smo ovde. Ne želimo pognutih glava da odemo iz Geteborga, već nam je namera da damo sve od sebe. Francuskinje su odličan tim, na svakoj poziciji su opasne, međutim, ono kako ćemo mi izgledati na terenu, zavisi od nas. Ostvarile smo uspeh plasmanom u TOP 10.

Levo krilo Sanja Radosavljević, izabrana je u idealnu postavu prve faze EP 2016:

  • Borile smo se sa Holanđankama, ali nismo ispoštovale dogovor iz svlačionice o sprečavanju kontranapada. Odbrana je trebala da bude jača i čvršća. Pružićemo maksimum protiv Francuske, koja ima apsolutno sve, napad, odbranu, dobre golmane. Najviše mi se dopada kako igra Minko.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *