Balkan-Handball.com

Švedska lokomotiva Bela Gulden: Srpkinje je teško pročitati

Obeležila je 2016. godinu u svetu rukometa. Sa rumunskim ĆSM Bukureštom osvojila je EHF Ligu šampiona, izabrana za najboljeg srednjeg beka na planeti, najbolju igračicu i strelca najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Izabela Gulden predvodnica je reprezentacije Švedske i njen glavni adut na EP 2016, što se i videlo po učinku u meču sa Slovenijom (10 golova).

Pred meč sa Srbijom (20.45), zna šta mora bolje u odnosu na poraz od Slovenki 23:25.

  • Nismo ih potcenili, jer su Slovenke stvarno odigrale dobar meč. Ako pogledate snimak, Slovenija je igrala dobro, a mi imale probleme. Naša odbrana je bila dobra, ali nismo dovoljno trčale. Ako želimo da pobedimo Srbiju, moramo da počnemo da trčimo.

Oseća se da sve reprezentacije koje su učestvovale na OI u Riju, a nisu izvršile smenu generacija, imaju probleme…

  • Naravno, teško je. Mentalno smo umorne, ali imala sam neke dobre mesece iza sebe. Dobro sam sa energijom, igramo kod kuće, to je veliko zadovoljstvo. Imam neke probleme, teško je to prevazići, ali igranje kod kuće je velika motivacija za sve nas.

Prvu utakmicu ste odigrale pred 8.000 navijača, ali već protiv Slovenije ih je bilo znatno manje.

  • Razlog je u terminu. Naša publika je porodična, a znate kada deca sutradan idu u školu, onda je baš nezgodno. To nam predstavlja problem, ali verujem da ćemo imati više navijača protv Srbije.

Sa Srbijom ste do sada tri puta igrali nerešeno…

  • Da, da, ista sudbina kao sa Holanđankama. Srpkinje su bez Damnjanović i još nekih igračica, ali dobre su, igraju kao tim. Imaju miks jakih devojaka i onih koje su dobre tehnički. Teško je pročitati šta rade u napadu, ali kao što sam rekla za meč sa Slovenijom, ako želimo da pobedimo, moramo da počnemo da trčimo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *