Balkan-Handball.com

TEŠKA GLUPOST: Delegat tražio od Norvežanke da skine trenerku i pokaže bandažu

Birokratija je nužna kako bi neke stvari dobile na funkcionalnosti, ali neke stvari vezane za Evropsku rukometnu Federaciju prete da prerastu u tiraniju. Tako je delegat na meču Norveške i Danske, Nemica Juta Erman Volf (poznata i po tome što je kritikovala IHF koji je navodno bojkotuje zbog njene homoseksualnosti) uzela sebi pravo da 15 minuta pre meča od levog beka Norvežanki, Kjerstin Solas, traži da skine trenerku kako bi proverila da li su bandaže u boji opreme, kako nalažu nova pravila EHF!?

O novom pravilu EHF, koje nalaže da sve bandaže budu iste boje koje će pratiti ostatak opreme, teško je naći bolju definiciju nego „teška glupost“, zbog koje su već sve reprezentacije grupe koja je igrana u Stokholmu, pisale peticiju.

Tako na primer, reprezentacija Srbije zbog boje steznika koje igračice nose, uvek mora da igra u crnim čarapama. U protivnom, kazna je 500 evra.

Najbolji komentar svega dao je bivši danski selektor, olimpijski šampion, Jan Pitlik, u direktnom prenosu:

 • Ovo je veliki amaterizam EHF. Reč je o vrhunskim sportistima koji moraju da se zagreju i fokusiraju na meč, a vi ih dovodite ispred stola i tražite da se skidaju“, bile su reči nekadašnjeg trenera Vardara.

One Comment

 1. Sasa

  13/12/2016 at 00:06

  Ukoliko su pravila proglašena dovoljno pre početka Prvenstva i ukoliko su timovi imali mogućnost da se sa svojim tehničkim sponzorima i partnerima pripreme za primenu novih pravila, ne vidim u čemu je problem.
  Zaista mislim da nije ništa strašno očekivati da ekipe budu uniformno obučene, pa i da im iste boje budu i bandaži, tj. uske majice/šorcevi.
  Po meni, ovde je veći problem svest igrača i vođstva timova, zašto je potrebno da ekipe izgledaju uniformno. Verujem da su ljudi iz nacionalnih timova i klubova spremni da budu vrlo rigorozni prema svojim igračima ukoliko nose opremu (čarape ili znojnice na primer) koja ne pripada tehničkim partnerima saveza/klubova! Red je onda da imaju toliko poštovanja i za odluke i pravila koje donosi organizator takmičenja (u ovom slučaju EHF).
  Podvlačim, ovo je sve rečeno u slučaju da su dovoljno ranije, na vreme, nacionalni savezi obavešteni o novim pravilima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *