ZAUSTAVITE IH: Nemci posle Bad Boys-a hoće i Handball Ladies – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ZAUSTAVITE IH: Nemci posle Bad Boys-a hoće i Handball Ladies

Prvi rival Srbije u grupi glavne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, reprezentacija Nemačke, već godinama bezuspešno pokušava da se vrati u gornji dom evropskog i svetskog rukometa. Nemice su poslednju medalju osvojile na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 2007. godine, i to bronzanu, a sa vrhunskim rezultatima se stalo četvrtim mesto na EP 2008 u Makedoniji, kada je u grupi Srbija vođena od strane Časlava Dinčića, prokockala pobedu nad apsolutnim favorito u grupi, Nemicama, u infarkt završnici 31:32.

Poslednji put su se Srbija i Nemačka sastali samo par meseci kasnije u baražu za SP 2009 u Kini, kada su Nemice predvođene sjajnom Grit Jurak lako i ubedljivo izašle kao pobednice – 24:29 i 19:22.

Prva zvezda tima je jedna od najboljih svetskih golmanki, Klara Voltering, koja je svoj vrhunac dostigla u dresu crnogorske Budućnosti sa kojom je dva puta osvajala EHF Ligu šampiona. Klara i Ana Lorper jesu dve preostale reprezentativke koje su osetile radost osvajanja medalje davne 2007. godine.

Od aprila 2016. godine na selektorskom mestu se nalazi Mihael Bigler. To je iskusnom nemačkom trenerku koji je prethodne dve godine vodio mušku reprezentaciju Poljske, sa kojom je osvojio svetsku bronzu u Kataru na SP 2015, a zatim i doživeo debakl 12 meseci kasnije na EP 2016 u Krakovu, prvo iskustvo u ženskom rukometu u dugoj karijeri.

Nemice su turnir počele pobedom nad Holandijom 30:27, kada je usledio poraz od Francuske 20:22 i pobeda nad Poljskom 23:22 koja je donela dva boda u drugoj fazi pred mečeve u legendarnom Skandinaviumu.

Nemački rukomet je probudio Dagur Sigurdson sa „Bad Boys-ima“, kako se naziva generacija koja je osvojila zlato na EP 2016 u Poljskoj, a Biglerove devojke su već brendirane kao „Handball Ladies“. Srpkinje imaju priliku da ih zaustave već na početku tog marketinškog poduhvata.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *