Norvežanke lako do finala u skandi derbiju! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2014 ŽENE Norvežanke lako do finala u skandi derbiju!

Norvežanke lako do finala u skandi derbiju!

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Norveške, nije imala problema da se dokopa novog finala Evropskog prvenstva. Devojke Torira Hergeirsona imaće priliku da napadnu krunu, koju su im Crnogorke otele pre dve godine u Beogradu, u nedelju od 18 časova protiv Španije u Budimpešti, nakon što su savladale Švedsku 29:25 (13:11). Daleko uspešnija skandinavska selekcija, od samog starta, postavila je na mesto svoje komšinice, koje su pretendovale, kao i 2010. godine, kada su bile srebrne, da i u Hrvatskoj i Mađarskoj budu hit prvenstva.

Kvalitetna odbrana Norvežanki, laki golovi, raznovrsnost u napadu i veliki broj raspoloženih igrača, bili su aduti zvaničnih evropskih vicešampionki. Povele su Norvežanke 9:3, probudila se Švedska, došla do 10:9, uglavnom preko raspucanih Oden i Izabele Gulden, koja je nastavila ubitačnu seriju izvođenja sedmeraca (23/23 na prvenstvu).

Držale su se Šveđanke do 17:16 u 41. minutu, a onda je usledio pad, serija Norveške 5:0, posle koje više nije bilo povratka u meč. Jurile su Šveđanke rezultat, razbile barijeru u napadu, ali nisu mogle da se odbrane dovoljno dobro da bi se vratile u meč….

STATISTIKA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball