Silna Francuska slomila Crnogorke i ponela četiri boda za Zagreb – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Silna Francuska slomila Crnogorke i ponela četiri boda za Zagreb

Reprezentacija Francuske putuje u Zagreb sa sva četiri boda u koferu! Osveta Crnogorki za poraz na Svetskom prvenstvu u Beogradu, nije uspela, a izabranice Alena Porta, bile su bolje od velikog rivala i u Osijeku – 24:20(12:12). Odlična rukometna partija u hali „Gradski vrt“, prelomljena je u periodu od 45. do 55. minuta, kada su Francuskinje iskoristile povredu skočnog zgloba Milene Knežević, uspešno zatvorili put ka Lejno i poentirali (18:17 – 23:19).

STATISTIKA

Dve najjače karike kod Trikolorki bile su dva beka – Alison Pino i Aleksandra Lakabre, za koju nije imala rešenja odbrana Dragana Adžića. I jedna i druga su jakim zaletima uspevale da nađu put do mreže nedovoljno dobre Sonje Barjaktarović, a na drugoj strani, Milena Knežević nije mogla puno da se uzda u pomoć svojih saigračica iz bekovske linije.

Dobro je počela Crna Gora, povela 5:3, na šta su reagovale Pino i Lakabre, okrenule na 5:7, kada je Dragan Adžić (15.) zatražio minut odmora. To je donelo boljitak, četiri vezana gola Knežević naterala su Alena Porta da spasava rezultat na 10:8 za Crnu Goru u 22. minutu. Opet minijatura francuskog dvojca, jaki zaleti, siloviti šutevi, napravili su problem crnogorskoj odbrani, pa su Trikolorke do poluvremena stigle na 12:12.

Drugo poluvreme, donelo je silinu francuskog napada i nedostatak rotacije kod Crnogorki, koje su vrtele četiri beka u liniji. Pino i drugarice su preuzele inicijativu, Crnogorke su izdržale sve nalete do 18:17, kada je došlo do povrede Milene Knežević. Najbolji napadač crnogorskog tima, doživeo je povredu, proveo sedam-osam minuta na klupi, taman toliko da se Francuskinje odvoje na 23:19.

Kada se Milena vratila na teren u 55. minutu, već je bilo kasno da se zaustavi francuska mašina. Pokušao je Dragan Adžić i tajm-autom, ali snage nije bilo…

One Comment

  1. Pingback: FOTO: Adžina brza analiza | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *