DOMAĆIN PRORADIO: Mađarska lako protiv Poljske - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2014 DOMAĆIN PRORADIO: Mađarska lako protiv Poljske

DOMAĆIN PRORADIO: Mađarska lako protiv Poljske

Marko Marjanović
0 komentar

Posle Španije, i Mađarska je obezbedila plasman u narednu fazu iz Grupe A, pobedom protiv Poljske 29:23. Ni u jednom trenutku meča, obeda domaćina nije dolazila u pitanje. Za razliku od prekjučerašnjeg dvoboja sa Rusijom, Mađarska je furiozno startovala, nokautirala rivala već u prvoj rundi i tako popravila nešto bleđi utisak iz prvog kola.
Devet minuta tokom kojih Poljska nije dala gol, Mađarska je iskoristila da serijom 6:0 pobegne na 8:3, a na poluvremena je prednost bila dvostruka, 14:7.
Dva gola Siodmiak na početku nastavka, bile su samo nagoveštaj povratka četvrte reprezentacije sveta, pošto su Mađarice već u 39. minutu stigle do nove maksimale – 20:10. Uspeo je selektor Rasmusen da trgne malo svoje izabranice, pa su, pre svih Niedzviedz i Kudlač uspele da poraz učine podnošljivijim.
Sabina Majer i Zuzana Tomori postigle su po šest golova za pobednika, Poljakinje je predvodila Kudlač sa sedam. Odlično formu potvrdila je i Eva Kiš na golu Mađarske.

Poljskoj je za prolaz dalje, ali sa nula bodova, neophodna pobeda protiv Rusije u poslednjem kolu, dok će Mađarska i Španija igrati veoma važan meč, koji će direktno uticati na prenos bodova u drugi krug.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball