BRAVO FANTJE: Slovenija slavi treće četvrtfinale u nizu! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaFRANCE 2017 BRAVO FANTJE: Slovenija slavi treće četvrtfinale u nizu!

BRAVO FANTJE: Slovenija slavi treće četvrtfinale u nizu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Slovenija slavi treće četvrtfinale Svetskog prvenstva u nizu! Posle četvrtog mesta u Španiji 2013. godine i osmog u Kataru dve godine kasnije sa Borisom Denićem, i Veselin Vujović na klupi slovenačkog nacionalnog tima napravio je veliki uspeh – plasman među osam najboljih na svetu! Slovenija – Rusija 32:26 (13:15) uz po šest Cingesara, pet Marguča, te četiri Mačkovšeka i Doleneca!

Do pobede nad Rusima, stiglo se tek kada se zaigrala odbrana. Ona je u prvih 30 minuta ličila na očajno izdanje protiv Španije, ali je svlačionica i odmor uradio svoje, pa je u drugom poluvremenu, to bio totalno drugačiji tim. Zategli su teškaši u SLO odbrani zid ispred Matevža Skoka, pa su Rusi mogli da ostanu u egalu samo do 38. minuta (18:18).

Tada je usledila furiozna serija 5:0 (tri gola Blaža Janca) u samo četiri minuta koja je opredelila sudbinu meča! Posle 23:18, Rusima više nije bilo povratka. Bez snage na bekovskim linijama bez Atmana i Gorboka, tim Dmitrija Torgovanova nije imao šta da traži protiv razgoropađenih Slovenaca. Sve je do kraja meča ostala rutina, a Slovenci su zatvorili meč bez problema…

U četvrfinalu u utorak, Slovenija čeka boljeg iz meča Nemačke i Katara.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball