Nemci pojačani Glandorfom i Pekelerom, Dagur: Hrvati su svetska klasa - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaFRANCE 2017 Nemci pojačani Glandorfom i Pekelerom, Dagur: Hrvati su svetska klasa

Nemci pojačani Glandorfom i Pekelerom, Dagur: Hrvati su svetska klasa

zika.bogdanovic
0 komentar

Nemačka ubacuje u petu brzinu! Pred meč sa Hrvatskom u petak u 17.45, selektor Dagur Sigurdson odlučio je da ubaci sve raspoložive snage u vatru i napadne prvo mesto u grupi bez razmišljanja o tome što to u projektovanom polufinalu donosi duel sa domaćinom Francuskom. Nikome nije do kalkulisanja, pa tako ni „Pancerima“ koji će za poslednji meč u Ruanu imati i iskusnog desnog beka Holgera Glandorga, kao i pivotmena Henrika Pekelera.

„To će doneti stabilnost našoj odbrani“, rekao je Sigurdson, koji je zbog Pekelera kući poslao svoje drugo levo krilo, Runea Damkea, čija sudbina u reprezentaciji iza Uvea Genshajmera, nije laka.

Sigurdson je prokomentarisao i Hrvatsku:

  • Veoma jak tim, jedan od najboljih sa igračima svetske klase. Pripremamo se za veoma težak meč. Mali detalji će odlučiti, individualac ili neka taktička zamisao. Hrvati igraju jaku odbranu od 3-2-1 do 6-0, veliki igrači su u centralnom bloku, Duvnjak je veoma pametan ispred njih. Ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o Hrvatskoj. Polufinale je daleko – rekao je Sigurdson.

FOTO: Jozo Čabraja

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball