"Sinovi pustinje" Nenada Kljaića pred Hrvate: Revija, spremamo se za Beloruse i Čile - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaFRANCE 2017 „Sinovi pustinje“ Nenada Kljaića pred Hrvate: Revija, spremamo se za Beloruse i Čile

„Sinovi pustinje“ Nenada Kljaića pred Hrvate: Revija, spremamo se za Beloruse i Čile

zika.bogdanovic
0 komentar

Hrvatska ima najlakši mogući posao na startu Svetskog prvenstva u Francuskoj. Od 20.45 na noge izabranicima Željka Babića stižu „sinovi pustinje“ iz Saudijske Arabije koje sa klupe, posle SP 2013, ponovo vodi dobro poznato lice hrvatskom rukometnom puku – Nenad Kljaić. Ni selektor Saudijaca, ne smatra da bi njegov tim mogao da ugrozi bronzanu selekciju sa prošlog EURO 2016 u Poljskoj.

  • Tu nemamo šta da očekujemo. Odigraćemo svoje, ali ta utakmica je više revijalnog karaktera za nas. Probaćemo da iznenadimo Beloruse u drugom meču i očekujemo da pobedimo Čile. To bi nam moglo da bude dovoljno da uđemo u 16. Prvenstveno je da ne budemo zadnji u grupi i da pobedimo Čile. To je naš cilj – rekao je Kljaić u izjavi za TV Arena Sport i prokomentarisao ko bi mogao do medalje:
  • Favoriti su uvek isti. Francuska prvenstveno, a zatim Španija, Hrvatska, Nemačka i Danska. Naćićemo osvajače medalje i svetskog prvaka među ovih pet reprezentacija.

Babić pred Saudijce: Čuvamo se od sedmog igrača

Po mišljenju Kljaića, nova pravila daju šansu slabijim selekcijama…

  • Nova pravila daju mogućnost koja nemaju određeni kvalitet, ali ako kvalitetno treniraju, da naprave šansu za gol. To i nama daje šansu da protiv jačih nadoknadimo nedostatak kvaliteta i da igrom 7 na 6 probamo da zabijemo koji gol više – jasan je nekadašnji trener Zagreba i hrvatski olimpionik.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball