Vujović: Ne možemo biti favoriti protiv ekipe koja je izbacila Nemce! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaFRANCE 2017 Vujović: Ne možemo biti favoriti protiv ekipe koja je izbacila Nemce!

Vujović: Ne možemo biti favoriti protiv ekipe koja je izbacila Nemce!

Marko Marjanović
0 komentar

Iako su slovenački navijači zadovoljno trljali ruke nakon velike senzacije koju je priredila reprezentacija Katara savladavši do juče maksimalne Nemce u osmini finala, selektor Veselin Vujović je, najblaže rečeno oprezan pred istorijski četvrtfinalni duel sa domaćinom prethodnog Mondijala (utorak, 20.45). U razgovoru za Balkan – Handball.com, neposredno po završetku poslednjeg susreta osmine finala između Hrvatske i Egipta, Vujović je istakao da njegov tim ne može biti favorit protiv Katarana.

-Moram reći da nisam bio naročito iznenađen pobedom Katara protiv Nemaca. To je jedna odlična reprezentacija, predvođena Valerom Riverom koji je majstor da napravi idealnu atmosferu u timu. Mnogi govore da je ta reprezentacija veštačka, da novac igra presudnu ulogu kod igrača, ali svima koji su ih gledali je jasno da se ti momci srcem bore za Katar, i ovi koji nisu Katarani. To se najbolje primećuje kada se intonira himna pre meča. Odigrali su fantastičnu odbranu protiv Nemaca, iskoristili rasterećenost i manja očekivanja nakon tri poraza u grupi, i zasluženo pobedili.

Slovenija ima lepu priliku da ponovi uspeh iz 2013. i ponovo se plasira u polufinale Svetskog prvenstva…

-Mi imamo istorijsku priliku da sve promene koje sam napravio dolaskom u reprezentaciju pretvorimo u veliki rezultat, i toga smo svesni. Da nam je neko ponudio da biramo, izabrali bi smo Katar pre Nemaca za rivala, ali je neozbiljno reći da smo favoriti protiv ekipe koja je eliminisala evropskog prvaka i koja je aktuelni vicešampion sveta. Rivera je napravio hrabar potez, eliminisao Markovića, Stojanovića i Memiševića iz tima, i napravio sjajan rezultat, na čemu mu treba čestitati. Mislim da su šanse za prolaz u polufinale 50-50 – oprezan je Vujović.

-Moram reći da zaista ne razumem odluku nemačkog selektora da ne uzme tajm-aut u finišu meča, kada je očigledno bilo da su se njegvoi igrači pogubili. Ipak, Nemci neće praviti skandal oko ovog neuspeha, već će sesti i mirne glave razgovarati. Da se to desilo nekoj balkanskoj selekciji, verovatno bi nas gađali kamenjem na ulici. Oni shvataju da su i ovakvi porazi sastavni deo sporta, i tako će ovaj poraz i tretirati.

-Uostalom, videli ste da svi igraju, pojavljuju se nove reprezentacije spremne da promene svetski rukometni poredak. Tu najpre mislim na Norvešku, koja je uz Sloveniju najbolja nadolazeća selekcija sveta.

-Balkanske reprezentacije su dokazale da se na ovom području još uvek igra odličan rukomet. Slovenija i Hrvatska su u četvrtfinalu, a mislim i da je Makedonija ostavila odličan utisak i najavila veće domete u budućnosti. Rukopis Lina Červara je očigledan, odradio je dobar posao implementiraši pozitivne promene u igru – konstatuje slovenački selektor.
BABIĆ POGODIO SA PEŠIĆEM

Ni Hrvatska nije imala lak posao u osmini finala, Egipat im je zadao dosta problema…

-Hrvati su igrali sporo protiv Egipta, dosta su se mučili, ali treba čestitati Željku Babiću jer je pogodio sa promenom golmana. Ivan Pešić je doneo pobedu Hrvatskoj, da nije bilo njega, vrlo moguće da bi videli još jednu senzaciju.
Hrvatska ne igra najbolje što može na ovom turniru, a ako zaigra najbolje što može, u stanju je da bez problema dobije svaku reprezentaciju.

Mađarska je šokirala Olimpijskog šampiona…

-Mađari zaslužuju ovaj uspeh jer mnogo ulažu u rukomet. Povratak Nađa je mnogo značio. Vidite, i Nemci i Danci su imalu sve pobede u grupi, a izgubili su u osmini finala od timova koji su imali tri poraza. Jasno je da ekipa igraju najbolje kada su rasterećene, bez imperativa pobede – završava Vujović.

Foto: Slavko Kolar

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball