Za anale: "Gaučosi" dva gola za poluvreme, Poljaci jedva izbegli ogromnu bruku! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaFRANCE 2017 Za anale: „Gaučosi“ dva gola za poluvreme, Poljaci jedva izbegli ogromnu bruku!

Za anale: „Gaučosi“ dva gola za poluvreme, Poljaci jedva izbegli ogromnu bruku!

Marko Marjanović
0 komentar

Jedna od stvari po kojoj će se pamtiti 25. Svetsko prvenstvo u Francuskoj jeste neslavan rekord koji je danas postavila selekcija Argentine.

Reprezentacija koja je na prošlom Mondijalu bila jedna od prijatnijih iznenađenja ide katastrofalno na ovom turniru, o čemu najbolje svedoči podatak za nevericu – u meču trećeg kola grupe C protiv prosečnog Katara, Argentinci su za čitavo prvo poluvreme postigli svega dva gola!

Ovakav „podvig“ je nezabeležen u modernoj istorijih velikih rukometnih takmičenja, a „Gaučosi“ nikako ne spadaju u zemlje trećeg sveta kada je ovaj sport u pitanju, pa je šok još ubedljiviji.

Južnoamerička selekcija je prvo poluvreme izgubila rezultatom 9:2, i ne samo to – u prvih 30 minuta je uputila svega sedam šuteva u okvir gola. U nastavku je popravila utisak, postigla još 15 golova, ali je poraz bio neminovan – 21:17. Katarani su ovom pobedom obezbedili prolaz u osminu finala.

Uprkos tri poraza u isto toliko utakmica, Argentina i dalje nije bez šansi za osminu finala, pošto bi joj trijumfi u preostala dva kola protiv Egipta i Bahraina vrlo verovatno bili dovoljni za nok-aut fazu.

Renovirana poljska reprezentacija je na jedite jade sprečila ogromnu bruku protiv Japana. Momci Karlosa Ortege su imali napad za izjednačenje, ali je Adam Moravski zaustavio udarac Tamakave 16 sekundi pre kraja, za prvu pobedu na šampionatu – 26:25 (9:11). Obe ove reprezentacije će završiti takmičenje nakon prvog kruga. Talantu Dujšebaevu i njegovim izabranicima „za utehu“ ostaje Prezident kup.

Foto: IHF

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball