Balkan-Handball.com

HORVAT OSTAO KOD KUĆE: PPD Zagreb gostuje Rajn Nekar Levenu

Posle četiri odigrane utakmice i jednog osvojenog boda u EHF Ligi šampiona, atmosfera u hrvatskom šampionu RK PPD Zagreb, nije onakva kakvu bi navijači želeli. Teško da će šta biti bolje posle gostovanja nemačkom šampionu Rajn Nekar Levenu večeras od 21 čas, ali u utakmici u kojoj se malo šta može smatrati izgubljenim, igrači Kasima Kamenice imaju šansu da odigraju opušteno i bez pritiska.

Među njima neće biti kapitena Zlatka Horvata, koji je ispao iz sastava. Umesto njega, Božić-Pavletić i Ereš biće opcije Kamenice na desnom krilu.

  • Ono što je vidljivo na cijeloj ekipi je da smo svi pod negativnim dojmom gubitka boda protiv Wisle, a vremena je malo za neku ozbiljniju pripremu. S druge strane imamo jednu sjajnu seriju ekipe Rhein-Necker Löwena, koja je i u domaćem prvenstvu otpuhala svoje konkurente. Na gostovanju kod Kristianstada vidjelo se da su u vrhunskoj formi. Tradicionalno znamo da se Zagreb dobro nosi s prije svega njemačkim klubovima, isto tako i s njima. Mi iz drugog plana sigurno moramo igrati utakmicu punom snagom. S obzirom na stanje na tablici  moramo uvijek gledati mogućnost da iz drugog plana nekoga iznenadimo od ovih velikana, i tako ćemo nastupiti na utakmici u Mannheimu. Dobro smo analizirali njihovu igru, radi se o vrhunskoj momčadi. Kolike su sada naše mogućnosti to ćemo vidjeti na samom terenu. Važno je da skupimo glavu, te da utakmicu odigramo punom snagom i da se protiv nikog ne predajemo unaprijed – rekao je Kamenica u najavi meča.

Ovo definitivno nije Horvatova godina. U januaru je promašio sedmerac protiv Norvežana za finale Svetskog prvenstva, a u maju je izgubio kapitensku traku kod Slavka Goluže u klubu. No, ubrzo mu je i vraćena, nakon što je klub raskinuo saradnju sa Golužom, a klupu preuzeo Kamenica.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *