Luka Karabatić: Presudio Omeje - Balkan-Handball.com
Naslovna Arhiva Luka Karabatić: Presudio Omeje

Luka Karabatić: Presudio Omeje

Marko Marjanović
0 komentar

 

Iako je jedva stojao na nogama, Luka Karabatić je sa osmehom odgovarao na pitanja posle nove velike pobede svoje reprezentacije i plasmana u finale Svetskog prvenstva.

– Jako smo ponosni na ovaj uspeh, imamo priliku da ponovo osvojimo zlato. Divan je osećaj. Velika je borba bila danas, ali znali smo da će biti teško. U drugom poluvremenu su nam prišli na jedan gol, ali je naša odbrana, na čelu sa briljantnim Omejeom, bila najbolja u najtežim trenucima. Naš golman je presudio. I de Vargas je branio odlično u nastavku, odbrane su danas bile jače od napada.

Španci su vaše redovne mušterije…

– Pa da, pobeđujemo stalno, ali uvek uz puno muke. Sve te utakmice su teške, na jednu loptu. Prošle godine smo ih takođe dobili u polufinalu, na Olimpijskim Igrama u četvrtfinalu, golom u poslednjem trenutku. Oni su jedan od najboljih reprezentacija na svetu, imaju velike igrače i velikog trenera. Srećni smo jer smo i danas uspeli da savladamo takvog protivnika, uživaćemo u tome. Možda će u sledećem susretu oni biti pobednici.

Objedinićete sve tri titule ako postanete prvaci sveta, da li bi to moglo biti dodatno opterećenje u finalu?

– Ne, jer imamo novee igrače koji nikada nisu osvojili svetsko zlato. mislim da ih je sedmorica. Ne razmišljamo o tome, sada nam je jedini fokus kako pobediti u finalu. Mi smo sjajna grupa, atmosfera među nama je odlična. Prijatelji smo i van terena, borimo se jedni za druge.

Koliko si upoznat sa kvalitetima reprezentacije Katara?

– Gledao sam neke njihove mečeve ovde. Igraju jako dobar rukomet od početka i zaslužili su mesto u finalu. Bekovi su im jako opasni, pogotovu Kaport i Marković. Golmani takođe. Utakmica će biti neizvesna do samog kraja. Ako uspemo da ih slomimo, biće to u finišu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball