Cvijić pogodila za remi Srbije sa Nemačkom - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaNEMAČKA 2017 Cvijić pogodila za remi Srbije sa Nemačkom

Cvijić pogodila za remi Srbije sa Nemačkom

Zorica Radojkovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije osvojila je veliki bod u derbiju trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Golom Dragane Cvijić tri sekunde pre kraja meča izboren je remi sa Nemicama 22:22 (11:9) pred 3.800, u velikoj većini, domaćih navijača.

Nervozno su Srpkinje otvorile meč, slabo pokretljivom odbranom i bez pravih rešenja u napadu, što je selektora Obradovića nateralo da već posle devet minuta zatraži tajm-aut (1:5).

Daleko ozbiljnije su srpske rukometašice zaigrale u odbrani (primile samo četiri gola do kraja poluvremena), dok su u napadu stigli golovi Krpež kada je to bilo najpotrebnije za priključak na 4:6 u 13. minutu.

Nisu Nemice imale rešenja za izuzetno pokretljivu i promenljivu odbranu srpskog sastava, pa je Lavko već u 17. minutu pravom „bombom“ donela prvo izjednačenje – 7:7 (18.). Usledio je tajm-aut Nemica, ali to nije sprečilo Srpkinje da stignu do 9:8 posle 23. minuta igre. Vratile su Nemice meč u egal na 9:9 u 25. minutu, ali do kraja više nisu postigle ni gol. Damnjanović i Lavko su odvele Srbiju na 11:9, a moglo je da bude i +3, da Kramarčik nije zaustavila šut Krpež sa linije sedam metara.

Sa dva gola na startu drugog dela, Nemice su došle do 11:11, zaključivši period od devet minuta bez gola u mreži Kramarčik. Povela je Srbija golovima Krpež i Radosavljević posle dobrih odbrana, a dva gola Pop Lazić odvele su našu selekciju na +3 – 16:13 u 40. minutu, što je bio razlog da Mihael Bigler zatraži novi tajm-aut.

Par loših minuta u napadu, dovele su Nemice sa 17:14 do 17:17 (48.). Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su obe ekipe mogle do pobede. Na kraju uz punu koncentraciju i malo sreće, gol Cvijić za možda i najpravedniji ishod, remi 22-22.

SRBIJA – NEMAČKA 22-22 (11:9)

SRBIJA: Tomašević(9 odbrana), Čolić, Radosavljević 3, Krpež-Šlezak 7 , Lekić, Števin , Lavko 4, Damnjanović 3, Nikolić, T.Radojević 1, Pop-Lazić 2, D.Radojević , Obradović 5 , Stoiljković , Cvijić 2, Dmitrović.
NEMAČKA: Kramarčik (6 odbrana),, Voltering (5 odbrana), Klajn, Karulis 3, Lorper 1, Smits 2, Benke, Bolk, Manson 1, Huber 6, Fišer 2, Geške 3, Lauenrot, Volbold 2, Stole, Gubernatis 2

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball