OD BEOGRADA DO MAGDEBURGA: Srpkinje čekaju revanš - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaNEMAČKA 2017 OD BEOGRADA DO MAGDEBURGA: Srpkinje čekaju revanš

OD BEOGRADA DO MAGDEBURGA: Srpkinje čekaju revanš

zika.bogdanovic
0 komentar

Kratka je istorija međusobnih duela Srbije i Crne Gore, ali veoma intenzivna i uzbudljiva. Započeta razlazom dve bratske države i egzodusom najboljih srpskih igračica koje su se odlučile da zaigraju u crnogorskom dresu, uvek je imala specijalnu notu u odnosu na ostale sportove, pre svega, u ženskoj konkurenciji.

Najveći duel ove dve selekcije odigrale su u Areni Beograd pred 13.600 gledalaca, kada je Crna Gora slavila u polufinalu Evropskog prvenstva – 27:26 (Filipović 7 – Raičević 8), a kasnije došla i do titule u meču sa Norvežankama.

Veoma interesantno bilo je i dve godine kasnije, decembra 2014. godine, kada su Crnogorke slavile 22:19 u Osijeku na startu Evropskog prvenstva 2014 uz po pet golova Bulatović, Raičević i Lazović, dok je sa druge strane šest postigla Andrea Lekić.

Pred 4.700 gledalaca u Herningu u Danskoj, Srpkinje i Crnogorke odigrale su veoma zanimljiv duel završen 25:25 u prvoj fazi Svetskog prvenstva 2015. godine. Krpež i Lavko postigle su po šest golova za Srbiju, dok je Katarina Bulatović sedam puta bila precizna u dresu Crne Gore.

Kako će biti danas u Magdeburgu?

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball