PRVE U GRUPI: Srbija na Crnu Goru u osmini finala! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaNEMAČKA 2017 PRVE U GRUPI: Srbija na Crnu Goru u osmini finala!

PRVE U GRUPI: Srbija na Crnu Goru u osmini finala!

Zorica Radojkovic
1 komentar

Srpkinje su prvi put u istoriji na teren istrčale u crnoj opremi i na trenutak stavile navijače u zabunu da se zapitaju da li imaju televizore u boji. Doneli su im sreću jer je Srbija na sjajan način zatvorila grupnu fazu u pobedi nad Južnom Korejom 33-28.

Koreja je bolje otvorila i iz tri uigrane akcije povela 1-3 posle šest minuta. Sa dva gola Lekić i jednim Obradović za tri minuta je stiglo prvo izjednačenje 4-4. Prvo vodjstvo Srpkinjama donela je Cvijić,  ali su šampionke Azije imale odgovor preko svoje najbolje igračice Ru da bi prvi tajm-aut Ljuba Odradović uzeo na 7-9 u 18.minutu. Uz odbrane Čolić, Pop-Lazić je povukla do novog izjednačenja 10-10 pet minuta kasnije. Do poluvremena se igralo gol za gol i Srpkinje su u svlačionicu golovima Krpež, Radojević i Radosavljević otišle sa 15-14.

U nastavku se borba rasplamsava. Tomašević sa igračem manje brani u jednom napadu dve lopte što materijalizuje Damnjanović za +3 (20-17). Srbija čuva prednost sve do 47.minuta kada Korejanke pogadjaju za 23-23, a srpski selektor uzima drugi tajm-aut. U narednim minutima devojke u crnom imaju konstantno blagu prednost, ali azijska ekipa to prati u stopu. Ipak, sa većim brojem raspoloženih igračica u rotaciji u poslednja tri minuta Srbija unosi +4 i uspešno čuva prednost do kraja.

SRBIJA – JUŽNA KOREJA 33-28(15-14)

Možda vam se dopadne

1 komentar

Snajder 09/12/2017 - 09:10

Šteta što je CG sledeća na redu, ali šta da se radi. Japan i slični su nezgodni na svoji način, možda je bolje izbeeći ih…ovde ima 10 ekipa svaka-svaku može da pobedi..videćemo, samo neka nastave da igraju ovako…Selektor je onakav kakav treba da bude, zato se devojke i lepo ponašaju i dobro igraju…

Full highlights, sa engleskim komentatorom…

https://www.youtube.com/watch?v=LIF8pasnprU&feature=youtu.be

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball