Balkan-Handball.com

STATISTIKA GRUPNE FAZE: Otkriva i pokriva

Poznata je izreka za postoji laž, besramna laž i statistika, ali nije to baš uvek tako. Daćemo vam uvid u neke od zanimljivih podataka vezanih za statističke podatke pa procenu donesite sami. 

STRELCI

Prvi strelac grupne faze je Slovenka Ana Gros sa 39 golova, a na drugom i trećem mestu su igračice čije reprezentacije nisu prošle medju 16, Ana Belo iz Brazila sa 32 i Karolina Kudlač iz Poljske sa 31. Prvi strelac Srbije je Katarina Krpež sa 28, a gol više postigla je Jovanka Radičević. 

ASISTENCIJE

Kada su u pitanju asistencije, prva je Norvežanka Stine Oftedal sa 30. Kod naših, Milena Raičević ima 16, Jelena Lavko 14, a Ana Gros 13. 

UKRADENE LOPTE

Na listi ukradenih lopti, prva je Čehinja Iveta Luzumova sa 7. Tjaša Stanko je u vrhu sa 5, a Dragana Cvijić i Jovanka Radičević su bile spretne po 4 puta. 

BLOKADE

Najvše blokiranih šuteva skupila je Holandjanka Keli Dulfer, čak 13. Sladjana Pop-Lazić je 7 puta sprečila direktan šut protivnica, Katarina Bulatović i Djurdjina Jauković po 4 puta, a Teja Ferfolja 3 puta. 

ISKLJUČENJA

Najviše kazni od dva minuta dobila je Tunižanka Rakia Rezgui, čak 7. Prate je Brnović Tatjana i Obradović Marija sa po 6. Slovenka Ines Amon je isključena 4 puta. 

GOLMANKE

Najbolji procenat odbrana ima Francuskinja Cleopatre Darleux, čak 45% i 38 odbrana, a najviše odbrana ima Katrin Lunde – 55 i takodje fantastičan procenat od 44%. Obe srpske golmanke su u TOP 15 po procentima, a na listi TOP 20 nema čuvarki mreže iz Crne Gore i Slovenije. Marija Čolić ima 37% i 36 odbrana, a Katarina Tomašević 34% i 28 odbrana. 

TIMSKA STATISTIKA

Kada je u pitanju uspešnost šuta, prva je Rusija sa 66%, a slede Norveška i Srbija sa po 65%. Slovenija je na 63%,  Crna Gora na 57%. Srbija je inače i treća najefikasnija reprezentacija do sada, jer je Norveška postigla 163 gola, Svedska 160, a Srbija 159 golova. 

Šut sa bekovskih pozicija je do sada najbolje išao Sloveniji sa 33 gola, zatim Crnoj Gori sa 31, dok je Srbija postigla 27. 

Rumunija ima najbolji šut sa linije 7 metara, čak 93%(13/14), dok je Slovenija jedina preostala na 90%(18/20). Srbija nije realizovala 3 šuta sa penala, a Crna Gora čak 8. 

Za kraj, možda i najinteresantniji podatak timske statistike – da je Srbija postigla do sada postigla najviše golova iz kontranapada na prvenstvu – 39, četiri više od Norveške i Francuske sa 35 brzih golova.

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *