Prvi poraz Makedonije – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Prvi poraz Makedonije

Selekcija Makedonije doživela je prvi poraz na Svetskom prvenstvu. Reprezentacija Islanda slavila je rezultatom 19:23(10:10). Borko Ristovski je zabeležio 17 odbrana, a 5 golova postigao je Dejan Manaskov. S druge strane, Bjorgvin Pal Gustavson upisao je 17 odbrana, a Valur Sigurdson 9 golova za Island.

Nije dobro počelo po makedonski tim. Island je u furioznom startu stekao prednost od 0:4. Makedonci svoj prvi pogodak postižu tek u 9. minutu preko Naumčeta Mojsoskog.    Makedonija je konsolidovala svoju odbranu, proradio je i napad pa su do kraja poluvremena uspeli da izjednače rezultat na 10:10.

I početak drugog poluvremena nije išao na ruku Makedonaca, koji su propustili nekoliko prilika da prvi put povedu. Island je koristio svoje šanse i ponovo stekao prednost od četiri pogotka. (10:14, 36. minut). Da nije bilo Borka Ristovskog ispred gola, prednost popularnih „Ribara“ bila bi još veća. Prvi gol u nastavku, Makedonija postiže u 40. minutu preko Dimovskog. Nerešiva enigma za makedonsku odbranu bio je Valur Sigurdson, pa je vođstvo Islanda bilo konstantno i sigurno. Napad Makedonije bio je očajan, pa su za dvadeset minuta igre postigli svega 3 pogotka. To se promenilo u 41. minutu sa dva brza pogotka, što je dovelo do smanjenja rezultata na 15:18. Loša igra i tehničke greške viđene su i sa jedne i sa druge strane, ali više koncentracije u prelomnim momentima imali su „Ribari“ koji su pogađali kada je bilo najpotrebnije.

STATISTIKA UTAKMICE

Problemi sa semaforom

Ono što je svakako bilo upečatljivo je i činjenica da je utakmica je u više navrata u drugom poluvremenu prekidana, zbog tehničkih problema sa semaforom u dvorani u Sevilji.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *