OGLASILI SE SLOVENCI: Organizacija loša, 12 otrovanih pred Egipat, momci padali u nesvest i vrištali od bola! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 OGLASILI SE SLOVENCI: Organizacija loša, 12 otrovanih pred Egipat, momci padali u nesvest i vrištali od bola!

OGLASILI SE SLOVENCI: Organizacija loša, 12 otrovanih pred Egipat, momci padali u nesvest i vrištali od bola!

zika.bogdanovic
2 komentari

Rokometna zveza Slovenije oglasila se saopštenjem za javnost povodom čudnih dešavanja na Svetskom prvenstvu 2021. Naime, nekoliko slovenačkih rukometaša moralo je da otpadne za meč odluke sa Egiptom, a posle utakmice čak njih 12 završilo je u hitnoj pomoći zbog trovanja hranom. Šta je istina, teško da će se ikada saznati, ali su Slovenci naglasili da su jako nezadovoljni organizacijom Svetskog prvenstva 2021.

 

  • Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvek, preuzimamo odgovornost za svaki projekat. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta – zaista objektivno i preko noći – pre naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili.

Mogli bismo da zapišemo šta nam se sve dogodilo – ne svojom krivicom – tokom ionako kratkih priprema, ali ovaj deo bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo da propustimo događaje uoči, noći i dana odlučujućeg meča protiv domaćina za ovaj nivo takmičenja nedostojno loše organizovanog Svetskog prvenstva.

„Sve u svemu, samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju šampionata. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema poslednje noći i na dan utakmice. Ako se sećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Egiptu “, smatra generalni sekretar Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić dan nakon završetka slovenačkih nastupa u Egiptu. „Posle meča i zvanične registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujem značajnije promene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi“, dodaje Cvijić.

Čak dvanaest (!) Igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata pre naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio „virus“. Dečaci su vrištali od bola, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred meč, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola u (u sopstvenoj povraćci) i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, uprkos lošem osećaju, odlučilo je da se založi za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svetu.

Pokazaćemo na kakvom smo testu u sledećim takmičenjima, jer je pred nama još mnogo izazova ove godine.

Naši problemi odgovornim nisu bili preterano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon meča vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo zvaničan zapisnik o svemu što se dešavalo u zvaničnoj medicinskoj službi prvenstva, stoji u saopštenju Slovenaca.

 

 

Možda vam se dopadne

2 komentari

Sportista 25/01/2021 - 15:12

Mislim da ne bi trebalo da se zalite na uslove i organizaciju,vec na vaseg trenera….Prvo poluvreme/odlicno….Drugo/15:10,igrac manje,igra bez golmana,6:0 za Egipat….umesto da se ide na dug napad,do pasive…primili bi max 2 gola bez igraca….zapitajte se gde je bio promasaj

Odgovori
Niko 26/01/2021 - 09:25

Da li ste vi procitali clanak?
Da li ste ikada igrali bolesni?

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.