Solberg: Francuska ogroman favorit! Mae: Ne znam ništa o Šveđanima! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Solberg: Francuska ogroman favorit! Mae: Ne znam ništa o Šveđanima!

U prvom polufinalu 27. Svetskog prvenstvau u Egiptu sastaće se Francuska i Švedska (17.30). „Trikolori“ su slavili u devet od prethodnih deset duela sa Skandinavcima, koje su pobedili šest puta za redom na Mondijalima.

Ne samo zbog toga, Norvežanin na klupi Švedske, Glen Solberg, ulogu favorita prepušta protivniku.

Oni su veliki, ogromni favoriti, ali mi nećemo igrati ovaj meč da izgubimo, već da pobedimo – rekao je Solberg. 

Ove dve selekcije sastale su se u polufinalu Svetskog prvenstva pre deset godina, kada je Francuska slavila 29:26, i na kraju osvojila četvrtu titulu prvaka sveta. Jedini igrač koji iz tog meča koji će i danas biti u sastavu je 38-godišnji Mišel Gigu. Godinu dana kasnije, na Olimpijskim Igrama u Londonu,  „Eksperte“ je na terenu predvodio aktuelni selektor Gijom Žil. Francuzi su tada slavili 22:21 u finalu.

Jedan od najboljih igrača Francuske na ovom turniru je Kentan Mae, koji je preuzeo ulogu organizatora igre. Član Vesprema je priznao da ne zna previše o ovom švedskom sastavu.

-Ključni švedski igrači nisu u sastavu na ovom Svetskom prvenstvu, ali je reprezentacija ipak nekako uspela da se domogne polufinala, što znači da je nikako ne smemo potceniti. Nisam odgledao nijedan minut njihovih mečeva na ovom takmičenju, ne znam kako igraju, ali verujem da su jako dobri – rekao je Mae.

Francuzi će u polufinalnom meču biti značajno oslabljeni neigranjem Engesana i Luke Karabatića.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *