Tajm-aut Červara: E, ovako, pokazali ste mu.., to treba imati, uradili ste svoje. Čestitam, to je to! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tajm-aut Červara: E, ovako, pokazali ste mu.., to treba imati, uradili ste svoje. Čestitam, to je to!

Kao što je lepo primetio Sreten Rašković, kolega sa Arenasporta, rukomet bio bio značajno siromašniji bez Lina Červara. Selektor reprezentacije Hrvatske je u finišu utakmice protiv Katara, koji su njegovi momci dobili 26:24 (13:11), održao zanimljiv, sebi svojstven govor tokom tajm-auta.

Prethodno je iskusni stručnjak, na opšte iznenađenje, u vatru ubacio mlade Josipa Šarca i Halila Jaganjca, u trenucima kada se rezultat lomio. Prvopomenuti mladić je odigrao ključnu defanzivnu ulogu u završnici, ukrao loptu protivniku dva minuta pre kraja i prosledio je u kontru, iz koje je Hrvatska postigla svoj poslednji gol i rešila pitanje pobednika. 

Nakon te situacije usledio je tajm-aut, i šou Lina Červara:

Sada svi ćutite, nemojte ništa govoriti – započeo je, i nakon dramske pauze nastavio mirnim tonom:

Tako treba momci, tako se igra. Tako se igra. E ovako, momci, vi mladi. Pokazali ste mu.., to treba imati, nema ih svako. Pokazali ste da ste prava ekipa. Odigrajte fer i korektno do kraja, svoj posao ste odradili. Čestitam vam, to je to! – rekao je „Mago di Umago, okrenuo se i odšetao do klupe. 

Jedinstveni Lino Červar…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *