Balkan-Handball.com

Srpske juniorke ubedljivo poražene od Danske

Ženska juniorska reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupe na Evropskom prvenstvu u Španiji. Od izabranica trenera Vlade Šimičića bila je bolja treća ekipa sa prošlog Svetskog prvenstva generacije 1996, Danska 18:32 (9:16), pa tako Srpkinjama ostaje duel sa Crnom Gorom u nedelju od 15 časova, koji će odlučiti o plasmanu među osam najboljih timova Evrope.

Dankinje su od samog starta prikazale klasu vođene raspoloženom Idom Kramer među stativama, koja je predstavljala najveći problem srpskim devojkama. Problem realizacije bio je vidljiv tokom svih 60 minuta, a to su Dankinje iskoristile i već posle 20 minuta imale +9 – 13:4.

Nisu se predavale Srpkinje, ali Kovačević, Agbabi (zaradila dva isključenja već posle 11 minuta) i drugaricama nije išlo. Najbolji period meča viđen je krajem prvog dela, ali ispod -6 (7:13) se nije moglo (9:16 poluvreme).

U nastavku je viđen sličan odnos snaga na terenu. Svaku grešku srpskog napada, Dankinje su kažnjavale kontranapadom, pa je s vremenom i otpor  počeo da jenjava. U 46.minutu bilo je 24:13 za treću reprezentaciju sveta.

Crna Gora – Hrvatska od 17 časova

TABELA:
Danska 4
Srbija 2
Crna Gora 0
Hrvatska 0

Jovana Kovačević, levi bek reprezentacije Srbije:

– Zaslužena pobeda Danske. Na nama je da se pripremimo za Crnu Goru. Nećemo odustati jer imamo šanse da se plasiramo u narednu fazu takmičenja.

Vlada Šimičić, trener reprezentacije Srbije:

– Tužan sam, želim da čestitam Dankinjama na pobedi. Počeli smo meč sa puno emocija i šest, sedam tehničkih grešaka. Imali su 6-7 kontranapada na startu i to je stvorilo razliku. Pokušali smo da se vratimo, ali nismo uspeli. Odmorićemo se i nećemo dozvoliti da devojke padnu. Imamo dovoljno vremena za pripremu meča sa Crnom Gorom. Želimo među osam najboljih u Evropi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *