EHF F4: Barsa za devetu titulu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EHF F4: Barsa za devetu titulu!

EHF F4: Barsa za devetu titulu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometaši Barselone, biće u prilici da osvoje devetu titulu šampiona Evrope u nedelju od 18 časova. U polufinalnom duelu, kako se i očekivalo Katalonci su slomili otpor poljskog šampiona Vive Targi Kielcea 28:23 (13:10). Borbeni poljski sastav se borio koliko je mogao, u 41. minutu imao poslednji priključak (16:16), ali je serija tehničkih grešaka, kao i nelogičnih poteza Bogdana Vente, dovela do serije golova Španaca posle koje nije bilo povratka u meč…

Vive Targi Kielce – FC Barcelona Intersport 23:28 (10:13)

Vive Targi Kielce: Szmal, Losert – Grabarczyk, Jurecki 2, Tkaczyk, Olafsson 1, Jachlewski 2, Strlek 4, Stojković 3, Lijewski 1, Buntić 2, Musa 2, Zorman 2, Rosiński 3, Cupić 2.

FC Barcelona: Sterbik – Noddesbo 3, Garcia 5, Tomas 4, R. Entrerrios 3, Sorhaindo 1, Montoro, Gurbindo 3, Jernemyr, Rutenka 8, Stranovsky 1, Rocas, Morros.

Impresionirani atmosferom u “Lanxess Areni”, rukometaši poljskog Kelcea, mučili su se da nađu put do mreže Šterbika na startu, a prvi gol je bio delo Željka Muse tek na isteku sedmog minuta (2:1). Nedostatak širine u napadu, koristili su jaki odbrambeni igrači Barse, koji su čestim duelima prekidali bekovsku liniju Poljaka i olakšavali posao svom golmanu. Pored odlične tranzicije ka napadu, publika je mogla da vidi i najbolje od Sergeja Rutenke, koji je sa šest golova (4/4 iz sedmeraca), u potpunosti obeležio prvo poluvreme.

Nizbrdica Poljaka, trajala je sve do 12. minuta i 5:2, kada je Venta pozvao na tajm-aut. Za nepunih minuta i po, preko krila, Olafsona i Štrleka, koji je vezao dve kontre, Kelce je stiglo do 5:5. Zorman i Buntić su dodali svoje F4 prvence za poslednje izjednačenje u 16. minutu – 7:7.

Tada Barsa pojačava ritam, Entrerios dodaje gas, otvara se i veza sa snažnim Soraindom na crti kome poljska odbrana ne može ništa. Rutenkini golovi iz sedmeraca donose novih +3 (12:9), koliko je bilo i na odmoru.

Karakter Balkanaca u redovima Kelcea nije dozvoljavao predaju, iako se sa tribina činilo da će Barselona rutinski odraditi drugo poluvreme. Bilecki i Čupić, pogodili su za priključak 13:12. Stisli su Poljaci odbranu, daleko borbeniji od Španaca, Nije bilo raspoloženih bekova da povuku u redovima španskog šampiona, a to je i osnovni razlog, zašto su Zorman i drugovi došli do 16:16 u 41. minutu, kada je Čavi Paskval pozvao svoje momke na minut odmora i oprez.

JURECKI I VENTA PRESUDILI

No, protagonistu uzleta Barselone, nije morao da traži u svojim igračima, već u sebičnom Mihalu Jureckom, koji je ušao u seriju promašaja, nervozu i greške u odbrani. To je sve Bogdan Venta sa klupe mirno gledao, a Barseloan, zahvaljujući poklonima, polako slamala otpor svog protivnika. Posle dve bačene lopte Jureckog u aut u nepunih 50 sekundi, napad Poljaka se raspao, au usledila je serija lakih golova Katalonaca.

Proradio je Huanin Garsija, došlo se do 23:19 u 52. minutu, kada je Venta zatražio tajm-aut. Igranje sa “džokerom” u trenucima sa igračem manje, koštalo je Kelce i dva primljena gola na prazan gol, tako da je već u 55. minutu postalo jasno (26:20) da je Barsa prvi finalista F4 Lige šampiona.

Photo: Bjørn Kenneth Muggerud/Handballpix.com

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball