11000 GLEDALACA U "ARENI": Moćni Vesprem protutnjao Zagrebom! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan 11000 GLEDALACA U „ARENI“: Moćni Vesprem protutnjao Zagrebom!

11000 GLEDALACA U „ARENI“: Moćni Vesprem protutnjao Zagrebom!

zika.bogdanovic
0 komentar

Želeo je trener Zagreba Boris Dvoršek da izjavama pre meča motiviše svoje momke i ulije im samopouzdanje pred duel sa jednom od najboljih evropskih ekipa ove sezone, mađarskim Vespremom 22:33 (8:15), ali realnost je drugačija. Tim Antonia Karlosa Ortege, predvođen sjajnim Mirkom Alilovićem (20 odbrana), koji je bio noćna mora za napadače domaćina, prikazao je silu u „Areni“ pred 11000 gledalaca, od kojih je preko 2000 stiglo iz Vesprema.

Od samog starta je bilo jasno da Zagrepčani, nemaju ni iskustva,kvaliteta, ni kilaže da se suprostave moćnom sastavu mađarskog šampiona.  Posle 18 minuta bilo je 10:4 za goste, a mrežu Stevanovića su do tada već izrešetali Nađ, Sulić i društvo. Do poluvremena, hrvatski šampion se otkačio od četvorke, ali je rastojanje ostalo veliko – 8:15.

„Moramo ih tresnuti po glavi“, bile su reči Dvoršekovog pomoćnika Zlatka Saračevića na poluvremenu, koji je, verovatno, slikovito želeo da objasni kako igrači Zagreba imaju previše respekta prema zvezdama u dresu Vesprema. No, od toga nije bilo ništa. Ortega je promešao karte, dao klupi šansu, a do kraja prednost je rasla. Najefikasniji u redovima pobednika, bio je Laslo Nađ sa šest, dok su Momir Ilić i Renato Sulić postigli gol manje. Isti slučaj kod domaćina, gde je Stipe Mandalinić brojao do šest…

Posle pobede Celja u Ukrajini, situacija u grupi se zakomplikovala…

TABELA:

1. Veszprem 4- 8
2. Rhein-Neckar Löwen 4 – 5
3. CO Zagreb 3 – 4
4. Celje PL 4 – 4
5. Motor Zaporožje 4 – 3
6. St. Petersburg 4 – 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball