ALEKSANDAR PILIPOVIĆ: Uželeo sam se rukometa! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ALEKSANDAR PILIPOVIĆ: Uželeo sam se rukometa!

ALEKSANDAR PILIPOVIĆ: Uželeo sam se rukometa!

Marko Marjanović
0 komentar

Jedan od igrača koji je obeležio prvi deo šampionata srpske Super lige jeste Aleksandar Pilipović (29), najbolji strelac takmičenja sa više od sedam golova prosečno po meču. Popularni „Apatinac“ je brzo pronašao pravu formu posle operacije kolena u aprilu prošle godine. Nakon epizode u Partizanu, postao je udarna igla ekipe Požarevca, za koju nastupa od ove sezone. Statistika govori da  taj izbor nije bio pogrešan.

-Poprilično sam se uželeo rukometa posle operacije kolena. Ispostavilo se da sam odabrao pravu sredinu jer igram konstantno dobro, jako mi je drago zbog toga. U stvari, da nije bilo Marka Čavaljuge, koji je tu već neko vreme, ne bih ni došao u Požarevac. Njegove reči su bile dovoljne da odlučim – objašnjava ubojito levo krilo.

Uprkos igrama Pilipovića, Požarevac ne blista u jesenjem delu Super lige. Osam osvojenih bodova u dosadašnjem toku, ne ispunjavaju prognoze rukometnih kuloara da bi ovaj sastav mogao među četiri najbolja.

-Izgurali smo nekako prvi deo prvenstva, doduše uz velike probleme. Ipak, svi u klubu verujemo da će situacija polako početi da se popravlja. Mnoge bitne utakmice smo izgubili u poslednjim trenucima. Generalno, zakazali smo u ključnim momentima nekih mečeva, da ih ne nabrajam sada.

-Sve se to dogodilo zbog deficita na bekovskim pozicijama. Spoljni igrači su preopterećeni a nemaju adekvatne zamene. Imamo srednjaka Stevanovića koji igra 60 minuta u odbrani i 50 u napadu, a do juče je bio striktni defanzivac. Takođe, Marko Čavaljuga, koji je klasični srednji bek, prinuđen je da igra levog. Sve to ne može proći bez posledica. Da ne govorim o tome da veliki broj igrača ne trenira sa timom, već samo dolazi na utakmice – tvrdi Pilipović.

 

Ove reči iziskuju pitanje kvaliteta i trenutnog stanja Super lige…

-Što se kvaliteta tiče, teško je uporediti ovu sezonu sa nekom iz bliske prošlosti. Ono što je dobro, a jako je bitno, jeste da su ekipe dosta izjednačene. Ima puno uzbudljivih i neizvesnih mečeva. Par timova ima izuzetno mlade sastave, što je značajno za srpski rukomet.

Može li neka ekipa iz Super lige da u plej ofu ugrozi učesnike SEHA?

-Sve četiri ekipe koje prođu u plej of, ko god to bio, mogu pobediti Spartak Vojput. Međutim, Vojvodinu teško da neko može ugroziti.

Koga vidiš u doigravanju za titulu?

-Partizan, Crvenu Zvezdu, Metaloplastiku i Požarevac – u optimističkom duhu završava Apatinac.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball