Legenda Milan Lazarević promoter 12. NRT "Terme Čatež" u Beogradu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Legenda Milan Lazarević promoter 12. NRT „Terme Čatež“ u Beogradu

Legenda Milan Lazarević promoter 12. NRT „Terme Čatež“ u Beogradu

zika.bogdanovic
0 komentar

Promoter 12. Novogodišnjeg rukometnog turnira „Terme Čatež“ u Beogradu od 27. do 29. decembra biće legendarni jugoslovenski rukometaš, olimpijski šampion iz Minhena 1972. godine, Milan Lazarević. Rukometna legenda Crvene zvezde i bivše Jugoslavije, ispisao je najlepše stranice istorije našeg sporta na prvim Igrama (najbolji igrač OI turnira) na kojima je rukomet bio uvršten kao dvoranski sport, a u pet prestoničkih dvorana u danima novogodišnje euforije, imaće priliku da pogleda i pozdravi nove naraštaje:

-Trudim se da pratim dešavanja u rukometu, ali ne tako intenzivno. S vremena na vreme idem na utakmice Bundeslige, evo baš sutra ću pogledati moj bivši klub Netelšted-Libeke. Naravno, tu su i prenosi na TV-u – kaže jedan od rukometnih heroja sedamdesetih, koji izbegava poređenje sa današnjim vedetama:

-Svako vreme ima svoje heroje, kako moje, tako i ovo danas. Ne bavim se trenerskim poslom, rekao bih „nisam u rukomet“ da dam neko poređenje. Imam samo jednu konstataciju a to je da je „moja generacija imala više „škole“.

Dolazite u Beograd za praznike, bićete i promoter 12. novogodišnjeg turnira „Terme Čatež“ koji će okupiti veliki broj rukometne dece iz Srbije, ali i regiona. Kakvu im poruku poslati?

-Čestitam na broju učesnika, oduševljen sam, i želim svima ličnog i ekipnog uspeha, pa makar on bio i mali. Iskoristite turnir da vidite sve što je dobro za rukomet, vašu igru, kako bi i vi postali bolju rukometaši i rukometašice.

nrt_2015Pored toga što ste olimpijski šampion, niste zanemarili i obrazovanje, pa ste tako završili fakultet i ostvarili se u karijeri mašinskog inženjera…

-Zbog specifičnosti rukometa koji je vezan za trening /šutiranje, on se ne može trenirati kao ritmička gimnastika ili umetničko klizanje, pa ni kao tenis, po ceo dan. To znači da i kada se intenzivno trenira dva puta dnevno, igrači imaju dovoljno vremena da se posvete učenju i obrazovanju.To, naravno, zahteva veliku disciplinu pojedinca, ali i veliku podršku okruženja, pri tom mislim na klubove.Tvrdim da obrazovaniji rukometaši i rukometašice su u stanju da postignu veće domete u svojoj igri i daju veći doprinos ekipi – tvrdi Milan Lazarević, rukometna legenda, promoter 12. NRT „Terme Čatež“ u Beogradu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball