Lino Červar otvoreno: Lazarov je najbolji igrač koga sam trenirao! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Lino Červar otvoreno: Lazarov je najbolji igrač koga sam trenirao!

Lino Červar otvoreno: Lazarov je najbolji igrač koga sam trenirao!

zika.bogdanovic
0 komentar

Zvanični sajt EHF EURO 2016 u Poljskoj doneo je priču o najboljem strelcu u istoriji Svetskih i Evropskih prvenstava, makedonskom asu Kirilu Lazarovu. Svakako, najinteresantnija je bila izjava trenera makedonskog Metalurga, Line Červara, koji je u svojoj bogatoj karijeri trenirao Lazarova u Zagrebu, njegovom prvom klubu u inostranstvu. „Mago di Umago“ je Kireta nazvao „najboljim igračem koga je trenirao“, a dobro znamo da je u svojoj agendi imao i imena poput Ivana Balića, Igora Vorija, Domagoja Duvnjaka, Pere Metličića, Blaženka Lackovića… 

-Neki igrači se umore od pobeda, ali on je drugačiji. Što je stariji, to je više gladniji novih titula – rekao je Červar i dodao:

-Nisam iznenađen što je postigao 1000 golova u Ligi šampiona. On je primer za nekoga ko živi od sporta i za sport. Talenat je samo pet posto uspeha, sve ostalo je posvećenost i težak rad. On je rol model kako jedan rukometaš treba izgledati. Veoma je talentovan, ali i primer kreativnosti, posvećenosti i pobedničkog karaktera. Darovan je pobednički mentalitetom i brzim promišljanjem koje je odlučujuće u odlučujućim momentima.

Za kraj, Červar je rekao:

Lazarov je najbolji igrač koga sam trenirao. Obično ne ističem pojedince, zato što mi je tim najbitniji, ali Kiril je izuzetak iz ovog pravila.

lazarov_zastava_keln

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball