Hrvati kreću za Poljsku: Stevanović ispred Ivića - Šansa za tri pivotmena - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Hrvati kreću za Poljsku: Stevanović ispred Ivića – Šansa za tri pivotmena

Hrvati kreću za Poljsku: Stevanović ispred Ivića – Šansa za tri pivotmena

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor reprezentacije Hrvatske, Željko Babić, objavio je spisak igrača na koje računa na Evropskom prvenstvu koje u petak počinje u Poljskoj. Na put kreće 17 igrača, a možda najveće iznenađenje je što na golu neće biti Filipa Ivića, čije mesto je zauzeo Ivan Stevanović.

Na Evropsko prvenstvo u Poljsku putuju:
1. Mirko Alilović – MVM Veszprem
2. Ivan Stevanović – PPD Zagreb
3. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
4. Antonijo Kovačević – PPD Zagreb
5. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce
6. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
7. Ilija Brozović – HSV Hamburg
8. Krešimir Kozina – SG Flensburg-Handewitt
9. Marino Marić – MT Melsungen
10. Marko Kopljar – Barcelona
11. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
12. Igor Karačić – Vardar
13. Luka Cindrić – Vardar
14. Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral
15. Ivan Slišković – MVM Veszprem
16. Jakov Gojun – Füchse Berlin
17. Luka Šebetić – PPD Zagreb

– Svjestan sam obaveza i očekivanja u Poljskoj. Razmišljam da bi bilo najbolje da vam kažem da je jasno da je bilo određenih problema tijekom priprema, jasno je da smo imali lošu utakmicu protiv Slovenije i jasno je da ja kao izbornik vjerujem u našu momčad, u naše igrače. Trebam reći da bez obzira na sve što se bude događalo je moja odgovornost, a ne odgovornost Saveza niti ljudi koji su me postavili. Porazi su isključivo moja odgovornost jer sam ja taj koji vodi Hrvatsku. Znamo sve što smo radili i što ćemo raditi na Prvenstvu, sve je bilo isplanirano do početka priprema. Bilo je nekih problema i oni se nažalost događaju iako bi mi naravno htjeli da ih nema – rekao je Babić.

Babić je prokomentarisao i prvog rivala, Belorusiju…

– Trenutno rukomet se u Europi igra izjednačeno i odlučivat će jedna lopta, jedna obrana vratara ili jedna sudačka odluka. Ne volim prognozirati, ali pripremili smo sve tri utakmice i pogledali sve videe protivnika. Najvažnije je da je dobra atmosfera u ekipi. Svjesni smo propusta protiv Slovenije i vjerujemo da se nikada neće ponoviti. Angažman igrača ne smije biti upitan.

– Prva utakmica je Bjelorusija koja je dinamična i brza momčad, imaju čvrstu 6-0 obranu s malo sporijim igračima te agresivnu 5-1 koja se pretvara u 3-3. Prva utakmica je uvijek teška, ali Bjelorusija je ipak ispod Norveške i Islanda. Imaju dva iskusna pivotmena te pet, šest mladih igrača koji su odlični šuteri. Sigurno su momčad koja može iznenaditi.

Za kraj pojasnio je odluku u kojoj je morao birati između Filipa Ivića i Ivana Stevanovića te izostanak Domagoja Duvnjaka protiv Slovenije u Kopru.

– U odluci između Stevanovića i Ivića odluka je bila teška u jednom pravcu jer ne podcjenjujući Stevanovića, Ivić je budućnost hrvatskog rukometa. U drugom dijelu odluka nije bila toliko teška jer Ivić ima zdravstvenih problema s leđima i njegovo samopouzdanje nije baš na razini na kojoj bi trebao biti vratar reprezentacije. Stevanović je stabilan i ima vrlo dobru sezonu iza sebe u kojoj je dobro branio. Tu sam odluku donio u dogovoru s trenerom vratara Matoševićem.

– Duvnjak je imao povredu skočnog zgloba i on je s tom povredom stigao na pripreme. Uz sav stres i umor normalno je da smo mu dali da se odmori malo i nismo htjeli riskirati pogoršanje ozljede.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball