Senjamin Burić posle derbija: Šampionska trka zanimljiva do kraja - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Senjamin Burić posle derbija: Šampionska trka zanimljiva do kraja

Senjamin Burić posle derbija: Šampionska trka zanimljiva do kraja

zika.bogdanovic
0 komentar

Gorenje je prekinulo niz od 12 poraza od Celja Pivovarne Laško u domaćim takmičenjima. Isti broj bodova u završnici regularnog dela šampionata sugeriše da će borba za titulu dva najveća slovenačka kluba biti neizvesnija nego prethodnih godina. Biće to i poslednja šansa da braća Burić, Benjamin i Senjamin, osvoje nešto zajedno, s obzirom da će se posle leta rastati po prvi put u svojim karijerama:

-Nakon dugo vremena smo odigrali zrelo jedan meč sa Celjanima. Mogu biti srećni zato što su uzeli bod u Velenju. Još malo koncentracije u završnici nam je falilo da bi oba boda ostala u „Rdečoj dvorani“ – kaže 26-godišnji pivotmen, Senjamin Burić, koji u Gorenju igra svoju treću sezonu:

-Trebalo je dugo vremena da neko uveri ovu ekipu da može da se suprostavi Celjanima i to je stvarno teško. Sinoć smo imali podršku pune dvorane i to nama igračima puno znači. Svi su uživali u pravom derbiju. Borba za titulu ostaje otvorena. Bitno je da ostanemo zdravi, da nas povrede ne zaustave, a sezona će tako biti mnogo zanimljivija nego prošla – jasan je Burić.

NADAM SE DA ĆEMO BITI U ISTOJ LIGI

Kuriozitet je da su braća Burić, do sada, u svojoj karijeri svuda igrala zajedno, od rodnog Maglaja, preko Ljubuškog i Banjaluke, pa od 2013. godine u Velenju. Benjamin će od leta na gol nemačkog Veclara kao zamena za Andreasa Volfa, a Senjamin…

-Biće to nešto novo za nas. Do sada nikada nismo igrali u različitim klubovima. Benko je izabrao pravi klub, a nadam se da ćemo igrati istu ligu, pa da vidimo ko će povesti u međusobnom skoru. Sada će videti kako je kada nešto sam mora da radi po stanu – u šaljivom tonu zaključuje Senjamin Burić za Balkan-Handball.com. 

FOTO: RK Gorenje, https://www.facebook.com/GoranVKphotography/

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball