SRLS: Radnički dočekuje Rudar - Ajdačić: Borba mladosti i iskustva - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan SRLS: Radnički dočekuje Rudar – Ajdačić: Borba mladosti i iskustva

SRLS: Radnički dočekuje Rudar – Ajdačić: Borba mladosti i iskustva

Marko Marjanović
0 komentar

U poslednji voz koji vodi ka opstanku u srpskoj Superligi, mladi rukometaši Radničkog pokušaće da se ukrcaju pobedom na svom terenu protiv Rudara iz Kostolca (subota, 20.00). Kragujevčani su prošlog vikenda slavili u Nišu 34:31, čime su popravili atmosferu pred važan duel protiv „Energetičara“.

– Mnogo nam je značila pobeda nad Železničarem, jer je podigla samopouzdanje kod mnogih igrača. Pozitivne stvari su se desile posle tog meča, dobili smo garancije pojedninih ljudi da će se klub stabilizovati. Sada mi igrači razmišljamo isključivo o igri, radu i subotnjoj utakmici. Želimo da nastavimo bez neke euforije, ali igramo na domaćem terenu što stvara obavezu da napadnemo nove bodove koji bi nam puno značili – kaže Strahinja Simić, mladi organizator igre Radničkog.

Sledeći rival je iskusna ekipa Rudara…

– Dolazi nam jako iskusna ekipa koja je i ove sezone pokazala svoj kvalitet. Pokušaćemo iz agresivne odbrane da ih nadtrčimo, da ne budemo brzopleti i spravimo neke greške koje ponavljamo iz utakmice u utakmicu. Tu je naša šansa za pobedu nad njihovim iskustvom – završava Simić.

S druge strane, trener Rudara Dragan Ajdačić može biti zadovoljan partijom svog tima u prošlom kolu protiv Crvene zvezde (27:29), ali je meč protiv Radničkog nemerljivo važniji u borbi za opstanak.

– Vodili smo tokom čitavog meča protiv Zvezde, oni su prvi put poveli u finišu – 27:26. Nismo na vreme iskoristili svoje šanse da rešimo utakmicu i to nas je koštalo bodova, kao i nedostatak svežine usled malog fonda igrača.

-Protiv Radničkog je mnogo bitnija utakmica. Njihova prednost je domaći teren – naša prednost je iskustvo. Videćemo šta će prevagnuti. Nadam se da ćemo se vratiti kući makar sa bodom. Znam da su i oni u nezavidnoj situaciji, u besparici su kao i velika većina timova, a sada menjaju i upravu kluba. Gledao sam kako igraju, poznajem tu ekipu. U pitanju je mlad tim koji dobro trči i ima potencijala. Imaju i oscilacije u igri upravo zbog te mladosti. Pokušaćemo da nametnemo naš tempo igre. Šanse su 50 – 50, ko bude imao bolji dan slaviće – završava Ajdačić.

Radnički ima šest, a Rudar devet bodova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball