MRK Crvena zvezda oštro po sudijskoj organizaciji posle derbija - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan MRK Crvena zvezda oštro po sudijskoj organizaciji posle derbija

MRK Crvena zvezda oštro po sudijskoj organizaciji posle derbija

zika.bogdanovic
1 komentar

Upravni odbor Muškog rukometnog kluba CRVENA ZVEZDA, održao je vanrednu sednicu dana 01.03.2016. godine nakon duela sa Partizanom 32:32 u Super ligi, i oglasio se saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

Muški rukometni klub Crvena zvezda se već duže vreme nije oglašavao kada su neregularnosti takmičenja u pitanju, nadajući se reakciji organa u čijoj nadležnosti jesu rešavanje i sankcionisanje propusta, u cilju obezbeđivanja uslova za regularan tok takmičenja i promociju rukometa, sporta koji je nažalost ovakvim inferiornim ili namernim odnosom Rukometnog saveza Srbije i sudijske organizacije, sveden na nivo amaterskog sporta.

Napominjemo da je u toku prvog dela prvenstva prošle sezone na utakmicama Super lige, teško povređeno čak 7 igrača našeg kluba (čije su dalje karijere dovedene u pitanje), a da pri tom startovi koji su prouzrokovali teške povrede nisu sankcionisani čak ni isključenjem.

Danas smo lideri na tabeli domaćeg prestižnog takmičenja, ujedno promoter ferpleja i borbenosti na terenu, poštujući kako svoj tako i protivnički dres. ZVEZDA JE PONOVO ZVEZDA.

Međutim, kontinuitet brojnih neregularnosti, bez ijednog ozbiljnijeg sankcionisanja i bez bilo kakvog ukazivanja se nastavlja i ove sezone. Uvereni smo da su Rukometni savez Srbije i sudijska organizacija svesni grubih propusta koji su se desili, i od njih očekujemo oštru i brzu reakciju u cilju uspostavljanja regularnosti takmičenja.

Rukomet je jedan od najlepših sportova, uvek s razlogom zastupljen na našem podneblju zbog viteškog karaktera koji sama igra nameće igračima, a kako bi se gruba muška igra kanalisala u sportske i džentlmenske okvire sudije imaju ključnu ulogu na terenu. Sudije i RSS su tu zbog rukometa i klubova, a došli smo u obrnutu, nakaradnu situaciju da smo mi, klubovi, tu zbog njih i njihovog lagodnog života.

Kod nas su se uloge zamenile, sudije daju golove, sudijska organizacija favorizuje „ortačke klubove“, a Rukometni savez nadzire izvođenje nečasnih radova. Žrtva nije samo MRK Crvena zvezda, već svi potencijalni i profesionalni igrači na čelu sa srpskim rukometom.

KO JE SLOBODAN VIŠEKRUNA? KO SU LjUDI KOJI SU SE USUDILI DA TALENTE PRETVARAJU U DEMORALISANE, ISFRUSTRIRANE DEČAKE? SPEKTAKL U SEOSKI TURNIR? INSTITUCIJU (RSS), U PRIVATNU FIRMU? RUKOMETNU SUPER SILU U NACIJU RUKOMETNIH AMATERA?

Sve ukazuje na veoma perfidno i projektovano sprovođenje dirigovanog suđenja, sklonjeno od oČiju javnosti i ljubitelja rukometa.

Rezultat prošlonedeljnog derbija između MRK CRVENA ZVEZDA i RK PARTIZAN je 32:32. Osim znojem natopljenih igračkih dresova obe ekipe, do rezultata se još došlo uz ozbiljan rad određenih centara moći RK Partizan u RSS. Naša tvrdnja je zasnovana na sledećim činjenicama:

I pored katastrofalne materijalne situacije rukometa kao sporta u odnosu na druge sportove, za sudije ove utakmice gospodin Višekruna bira svoje ,,specijalce“, Stojkovića (Niš) i Nikolića (Leskovac), sa najvećim putnim troškovima u odnosu na njihove kolege, kako bi bio siguran u realizaciju zamišljenog – sputavanja Zvezdine želje i kvaliteta na terenu i beskompromisne pomoći Partizanu.
Kako bi se izbeglo svedočenje planirane krađe kroz široki auditorijum, naprasno, tri sata pred utakmicu ostajemo bez najavljenog direktnog TV prenosa, a dogovorenog 20 dana ranije.
Podsećamo da se praksa oduzimanja bodova u potpunosti iskorenila od kada je MRK Crvena zvezda stao na noge, što u potpunosti podržavamo, iako je regularnost licence nekih klubova, pa i naših komšija, diskutabilna. Konačan status se dodeljuje na sastancima zatvorenog tipa.

Jedan od naših konkretnih koraka biće zahtev za izuzeće određenih sudijskih parova na našim utakmicama. Razmišljamo i o dopisu EHF-u u vezi sa trenutnom situacijom u srpskom rukometu.

Ovim putem, takođe, pozivamo stručnu javnost da analizira rezultate i prethodna suđenja utakmica, koje je odigrao naš klub, a posebno da obrati pažnju na naredne utakmice, kako bi shvatili sa čime se sve suočava klub koji ne pristaje na „burazerske“ kompromise, ne čini ustupke i koji je ćutao sve do sada, verujući u organe Rukometnog saveza Srbije.

SPORTSKI POZDRAV!

UO MRK CRVENA ZVEZDA

Možda vam se dopadne

1 komentar

Gaga 07/03/2016 - 17:23

A zašto se vi zovete MRK Crvana Zvezda?!? Mislim kad je ZVEZDA PONOVO ZVEZDA! Zašto onda nije samo RK???

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball