Partizan čeka Radnički - Živković: Nisu za potcenjivanje, Mošić je opasnost - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Partizan čeka Radnički – Živković: Nisu za potcenjivanje, Mošić je opasnost

Partizan čeka Radnički – Živković: Nisu za potcenjivanje, Mošić je opasnost

Marko Marjanović
0 komentar

Sa ulogom apsolutnog favorita, rukometaši Partizana dočekuju kragujevački Radnički u okviru 16. kola Super lige Srbije (subota, 19.00). Crno – beli imaju imperativ pobede kako bi očuvali mesto koje vodi u plej – of, dok će Kragujevčani pokušato do iznenađenja osokoljeni pobedom u prošlom kolu nad Rudarom.

Partizan je u prošloj rundi uspeo da osvoji bod protiv lidera Crvene zvezde (32:32). Desno krilo Nemanja Živković, ovako komentariše taj meč:

– Bila je zaista dobra utakmica sa puno golova. Igralo se dobero na obe strane. Imali smo poslednji napad, šut za pobedu, ali lopta nije htela u gol. Zadovoljan sam remijem, vratili smo se iz minus 5, i zasluženo došli do boda. Mada smo mogli i do oba, ali šta je tu je.

Sledi utakmica protiv Radničkog…

– Radnički je bio pred gašenjem, otišla su im oba leva krila, ali nisu nikako za potcenjivanje. Igraće rasterećeno bezi pritiska, i neće doći na Banjicu da bi se čisto pojavili. Boriće se, to je sigurno. Največi kvalitet im je 3-2-1 odbrana koju več dugo igraju. Najveća opasnost preti od Mošića, on je njihov glavni igrač.
O formi Partizana i ličnoj…
_ Zadovoljan sam kako igram, Dobro radim, napredak se vidi, kako i kod većine igrača. Igram dobro celu sezonu, u derbiju sam dao 11 golova. Nosim ekipu i drago mi je zbog toga, to sam i želeo. U dobroj smo formi, ako svako od nas bude pravi i borben, ne bi trebalo da bude problema.
U tim Partizana se vratio i povređeni pivotmen Popović.
S druge strane, Radnički putuje u Beograd osokoljen važnom pobedom u borbi za opstanak protiv Rudara.
– Bila je to teška utakmica protiv jako iskusne ekipe. Nisu mogo trčali, obarali su ritam baš onako kako njima odgovara. Bilo je napeto do kraja jer smo ispustili plus šest iz prvog poluvremena. Imali su poslednji napad i šut za bod, ali smo ipak izvukli oba boda – kaže golman Janko Gemaljević
O predstojećem gostovanju Partizanu…
– U Beograd idemo maksimalno rasterećeno jer je izvesno da će oni igrati plej – of a mi plej aut, tako da meč neće imati veliki rezultatski značaj. Ipak, to ne znači da se nećemo boriti. Ako se ukaže prilika da iznenadimo protivnika, nema sumnje da ćemo dati sve od sebe da to i učinimo. Moramo igrati isto kao i oni – čvrsto u odbrani i čekati svoju pansu u kontri ili polukontri – najavljuje mladi čuvar mreže.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball