Šampion u Požegi brani Kup: Cilj se zna - F4 - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Šampion u Požegi brani Kup: Cilj se zna – F4

Šampion u Požegi brani Kup: Cilj se zna – F4

zika.bogdanovic
0 komentar

Repriza prošlogodišnjeg duela u Kupu Srbije između Sloge i novosadske Vojvodine igra se danas u Požegi od 19 ćasova.

– Prošle godine smo takođe igrali u kupu i pružili smo dobar otpor – kod kuće nerešeno a u Novom Sadu smo izgubili tri razlike. Nama ovaj meč dolazi u jako nezgodno vreme, posle utakmice za Crvenom zvezdom koja nas je dosta ispraznila i posle velikih problema koje smo imali prethodna dva dana zbog poplava u našem gradu, usred čega ni sportska hala nije funkcionisala. Čitav grad nije imao vode, nismo trenirali i pitanje je u kakvom stanju ih dočekujemo. Sve je to nezgodno, lako je crtati i pisati ali rukomet se sastoji iz trčanja i šutiranja na gol. Uglavno, očekujemo veliku borbu, moja želja je da moja ekipa pruži svoj maksimum, a videćemo za koliko će to biti dovoljno. Što se tiče kupa, mislim da je i Vojvodina, kao i mi, izvukla najtežeg protivnika, pošto je žreb bio poludirigovan i nisu mogli lošije da prođu, kao i mi – kaže trener Sloge, Slaviša Laković:

-Očekujem da Vojvodina, poučena iskustvom od prošle godine kada smo ih namučili, promeniti pristup. Ne mogu reći da su prošle godine neozbiljno odigrali, ali sigurno da nisu očekivali onakav otpor (Sloga tada igrala u Super B ligi, prim. aut.). Na kraju krajeva, želim da vidim da li je moja elipa sposobna da u tri dana odigra dve tako jako utakmice. A meni je bitno da eklipa iz utakmice u utakmicu raste. Žao mi je što nije bilo mogućnosti da se malo bolje pripremimo za ovu utakmicu, ali ostavićemo to na stranu.

Levo krilo novosadske Vojvodine, Filip Marjanović, sa oprezom prilazi meču:

– U sredu igramo prva utakmicu 1/4 finala kupa i očekujemo je u dobrom raspoloženju. U februaru smo igrali samo dve utakmice SEHA Lige i osvojili 4 boda, mislim da možemo biti zadovoljni učinkom. Pobedili smo Borac devet razlike u Banja Luci i bili blizu trijumfa protiv Tatrana. Samim tim, zbog dve ligaške utakmice, imali smo više vremena za treniranje. Isprobavali smo neke nove stvari u odbrani, ali i utvrdili ono što smo do sada igrali. Verujem da smo sa dolaskom Popova, Rajicevića i Milasevica znatno pojačali naš sastav i ubuduće imamo mogućnost da celu utakmicu drzimo dobar ritam. Protiv Sloge ocekujem dobru utakmicu sa obe strane. Oni su mlada i poletna ekipa, mogu reci i jedno od prijatnijih iznenadjenja Super lige ali nas cilj je prolaz u zavrsnicu kupa i potrudicemo se da to i ostvarimo – kaže srpski reprezentativac.

Problem za trenera Nikolu Markovića predstavljaju povrede mladog Jovanovića i Rajičevića, koji nisu trenirali poslednjih nedelju dana. Mladi juniorski reprezentativac propustiće meč u Požegi.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball