40 godina od minhenskog zlata - Legende se okupljaju u olimpijskom parku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan 40 godina od minhenskog zlata – Legende se okupljaju u olimpijskom parku!

40 godina od minhenskog zlata – Legende se okupljaju u olimpijskom parku!

0 komentar

Ovog avgusta se navršava tačno 40 godina od osvajanja prve zlatne olimpijske medalje SFR Jugoslavije u Minhenu. Tačno pre četiri decenije, dvoranski rukomet je uvršten u program letnjih Olimpijskih Igara, a čast da prvi slušaju himnu sa najvišeg postolja pobedničkog postolja, imali su jugoslovenski rukometaši predvođeni trenerom Vladom Štenclom, koji su utrli put svim kasnijim uspesima reprezentacija i klubova sa ovih prostora.

Čuvena generacija (Albin Vidović će propustiti okupljanje zbog bolesti), okupiće se u Minhenu na svečanosti povodom 40 godina Igara, koja će se održati u Olimpijskom parku. Na njoj će pored zlatnih rukometaša, učestvovati mnoge svetske zvezde tog doba i „olimpionici“.

Događaj koji će se održati 26. avgusta, biće propraćen sa preko 120 sportskih i kulurnih manifestacija u Minhenu i biće prava prilika da se evociraju uspomene na zlatne dane rukometa na ovim prostorima, a nama da se još jednom prisetimo rukometnih legendi, i to:

Zorana Živkovića, Abasa Arslanagića, Miroslava Pribanića, Petra Fajfrića, Milorada Karalića, Đoku Lavrnića, Slobodana Miškovića, Hrvoja Horvata, Branislava Pokrajca, Zdravka Miljka, Milana Lazarevića, Nebojšu Popovića, Zdenka Zorka i Albina Vidovića.

Da podsetimo i kako je izgledao put do zlata:

SFRJ – JAPAN 20:14
SFRJ – SAD 25:15
SFRJ – MAĐARSKA 18:16

Polufinalna grupa:

SFRJ – Zapadna Nemačka 24:15
SFRJ – Rumunija 14:13

Finale:

SFRJ – Čehoslovačka 21:16

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball