ORLOVI ČEKAJU RUSE: Uvertira za Mađarsku - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ORLOVI ČEKAJU RUSE: Uvertira za Mađarsku

ORLOVI ČEKAJU RUSE: Uvertira za Mađarsku

zika.bogdanovic
0 komentar

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održana je konferencija za medije na početku EHF nedelje u okviru koje će muška seniorska reprezentacija odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom Rusije u Beogradu (petak – 20 časova, SC „Voždovac“ na Banjici) i Novom Sadu (subota – 19 časova, SC „Slana Bara“).

  • Pripremamo se za dve utakmice sa Rusima koje ćemo iskoristiti na najbolji način sa igračima koji su su šansu zaslužili nastupima na Evropskom prvenstvu, ali i momcima koji su nosioci igre u svojim klubovima na pozicijama koje su nam potrebne. Imamo četiri debitanta, što je nova vrednost pred baraž mečeve sa Mađarima. Postoji radna atmosfera, uvažavanje i poštovanje, što je primarna stvar kako bismo išli napred. Svesni smo šta nas čeka. Uradićemo sve, kako u pripremi sa Rusima, tako i u junu sa Mađarima, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Pozivam sve ljude koji vole sport, pogotovo, rukomet, da dođu i podrže ove momke u Beogradu i Novom Sadu. Potrudićemo se da na terenu publiku podignemo i zahvalimo joj se na podršci. Svi igrači će dobiti šansu. Probaćemo odbranu 6-0 i 5-1, raditi na tranziciji, kao i razlićitim rešenjima u napadu. Moja obaveza je da svaki igrač u svakom segmentu zna šta mu je uloga i zadatak – rekao je selektor Dejan Perić.

Novi kapiten državnog tima, Žarko Šešum:

  • Rusi su dobar protivnik i prava provera narednog vikenda. Nadam se da ćemo napraviti dobru bazu za baraž u junu. Svi smo zdravi, dobro radimo i željno čekamo te utakmice da vidimo pravo stanje stvari, jer neće biti puno vremena za pripremu mečeva sa Mađarima. Dobro se osećamo i svi smo jako motivisani. Kapitenska uloga će doneti i neku dodatnu energiju. To je velika čast za mene. Imamo dobru komunikaciju sa selektorom, stručnim štabom i Savezom. Sa zadovoljstvom ću obavljati funkciju kapitena, a nadam se da će biti i nekih lepih rezultata u budućnosti.

Srednji bek reprezentacije Srbije, Petar Nenadić:

  • Hvala svima koji su bili uz nas posle Evropskog prvenstva i što su podržali ovu novu generaciju. Mi ćemo se potruditi da one dobre partije iz Poljske, koje nisu bile krunisane adekvatnim rezultatom, ponovimo u ova dva meča sa Rusima. Nismo u položaju da pretimo, niti da potcenjujemo, već da radimo i da se borimo kako bi se plasirali na Svetsko prvenstvo.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball