Kadeti Vojvodine osvojili titulu na "Svetskom kupu" u Teramu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Kadeti Vojvodine osvojili titulu na „Svetskom kupu“ u Teramu

Kadeti Vojvodine osvojili titulu na „Svetskom kupu“ u Teramu

zika.bogdanovic
0 komentar

Kadeti Vojvodine, državni prvaci Srbije, osvojili su u subotu 15. jula u Italiji čuveni turnir „Interamni Svetski kup“ u Teramu gde je nastupilo 200 ekipa iz celog sveta. 

Igrači rodjeni 2007 i mladji, koje predvodi trener Zoran Abramović, najpre su u grupnoj fazi ostvarili svih šest pobeda tako što su nadigrali vršnjake iz Danske, Saudijske Arabije, Poljske, Kanade, Brazila kao i iz zemlje domaćina. U četvrtfinalu Novosadjani su bili bolji od ekipe Rudesdal iz Danske, u polufinalu od Herkulesa iz Brazila, a u velikom finalu od Colegio de Sao Joao iz Portugala. 

Svetski kup u Teramu održan je jubilarno 50. put, a ovo nije prvi put da je neka ekipa iz Srbije uspela je da osvoji prestižni pehar. To su devedesetih radili i klinci Starog Grada, kao i Dinama iz Pančeva. Kadeti Vojvodine dominantno su u prošloj sezoni osvojili prvenstvo Srbije, a već nekoliko igrača je debitivalo i za prvi tim. Od ove generacije očekuje se mnogo u budućnosti kako za tim Vojvodine tako i za celokupni srpski rukomet. 
 
 
 
 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball