SP U19: Hrvatska dominantna i protiv slovenske selekcije - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan SP U19: Hrvatska dominantna i protiv slovenske selekcije

SP U19: Hrvatska dominantna i protiv slovenske selekcije

zika.bogdanovic
0 komentar

Susjedski derbi privukao je mnoštvo navijača u Varaždin. Na jednoj tribini hrvatske snage, s druge strane terena slovenske, u vrlo izjednačenoj borbi. Koliko je ujednačeno bilo navijačko odmjeravanje snaga, toliko su ujednačene bile i snage na terenu. Tek u 27. minuti susreta jedna se ekipa uspjela po prvi puta odvojiti na dva pogotka prednosti. Hrvatska je na predah otišla s prednošću 13:11, nakon kojeg se opet moglo uživati u duelu vrlo visoke razine. Sve do sredine poluvremena, kada Hrvatska koristi nekoliko minuta bitno slabije igre svoga protivnika, odlazi na +6 i više ne dopušta slovenski povratak ur ezultatski egal. Konačnih 32:25 kojima domaćin turnira praktički osigurava prolaz u četvrtfinale, dok su slovenske nakon današnjeg gubitka bodova izuzetno tanke.

Već od prvog sučevog zvižduka brojni su navijači imali priliku uživati u utakmici ozbiljnog seniorskog nivoa. Vrlo čvrste obrane na obje strane terena popraćene raspoloženim vratarima Hercegom i Marušićem (svaki po tri obrane u prvih 10 minuta) značile su da će svaki postignuti pogodak biti zlata vrijedan.

Pogodci su stizali na kapaljku; tek dva sa svake strane u uvodnih 10 minuta susreta. I u pravilu nisu bili rezultat izrađenih akcija, već fizičke nadmoći pojedinih igrača. U slovenskim je redovima tako iskočio lijevi bek Mlivić s dva pogotka, dok je s hrvatske strane istom mjerom uzvraćao desni bek Jurić. Ali Jurićeva utakmica nije dugo potrajala. Zbog udaranja protivnika u lice, francuski su ga arbitri diskvalificirali već u 23. minuti susreta.

Ispostavit će ubrzo da nije jedini, što će prije reda otići na tuširanje. Trećim pogotkom Čaprića, koji se također kvalitetno nosio s čvrstom slovenskom obranom, Hrvatska dolazi do prednosti od 9:8. Ali već u idućem slovensku napadu novi izazovi za selektora Ivankovića – upravo je Čaprić postao drugi direktno diskvalificirani igrač, nakon udaranja protivnika u lice.

Razljutili su se na tu odluku i hrvatski navijači i igrači, kao da im je baš to trebalo da proigraju. Pogotkom Bajana u 27. minuti (10:8) po prvi se puta na utakmici jedna od ekipa odvojila na dva pogotka prednosti. U samoj završnici poluvremena, igranoj bitno bržim tempom, Slovenija preko Kačičnika uspijeva ponovno doći do minimalnog zaostatka, no hrvatski kapetan Molc pred sam istek vremena vraća prednost svoga tima na 13:11.

U početku nastavka preslika prvog dijela utakmice. Obrane i dalje na visokoj razini, kreiranje izglednih prilika za pogodak bilo je vrlo izazovno za oba sastava. U takvom se nadmetanju s dvije individualne akcije istaknuo Ivanišević, koji Hrvatsku odvodi na tri pogotka prednosti (17:14). Određenu dozu nervoze u hrvatske redove donijelo je isključenje Borovca. Hrvatski je stožer smatrao da Zajc previše naglašava kontakte s protivnicima, no francuski arbitri nisu to uvažavali.

Za povratak mira u redove domaćina pobrinuo se vratar Herceg koji brani čisti zicer Kačičniku, na što se pogotkom s igračem manje nadovezuje Petrović. Po prvi puta Ivankovićevi izabranici odlaze na +4, a slovenska klupa reagira pozivanjem minute predaha. Nakon koje Herceg upisuje novu (osmu) obranu, Ivanišević još jednom trese slovensku mrežu i započinje rasplet utakmice.

Standings provided by Sofascore

 

Obrane su počele puštati na obje strane ; niti pokušaj igranja bitno dublje obrambene zone nije donio puno rezultatske pozitive Marklovom sastavu. Slovenija se do kraja susreta nije u ijednom trenutku uspjela spustiti na manje od četiri pogotka zaostatka. Hrvatska je vrlo kontrolirano i mirno privela utakmicu kraju, upisala nova dva boda rezultatom 32:25 i ostala na maksimalnom učinku.

HRVATSKA: Herceg 9 obrana, Prpić; Glivetić 2, Bajan 6, Ivanišević 7, Molc 4, Čaprić 4, Zovak, Borovec 2, Bartolić, Jurić 2, Krupić 2, Krstić, Malinarich, Petrović 3, Bjeliš
Selektor: Krešo Ivanković

SLOVENIJA: Marušić 5 obrana i 1 gol, Mesarec 2 obrane; Jelen, Smolič, Korošec, Malović, Hriberšek 9, Muhič, Mlivić 2, Kačičnik 1, Kompare, Ključanin 2, Omahen 4, Zajc 2, Begić Zbačnik 3, Kovačević 1
Selektor: Aleksander Markl

Sedmerci: Hrvatska 4/4, Slovenija 4/4

Isključenja: Hrvatska 12 minuta, Slovenija 6 minuta
(diskvalifikacije: Jurić u 23. minuti, Čaprić u 26. minuti)

Kretanje rezultata: 1:1 (4’), 2:2 (8’), 3:3 (11’), 5:5 (15’), 6:6 (18’), 7:7 (21’), 8:8 (23’), 10:8 (27’), 13:11 (30’), 14:12 (34’), 16:14 (38’), 18:14 (43’), 20:15 (46’), 23:18 (49’), 26:21 (53’), 27:23 (55’), 30:23 (58’), 32:25 (60’)

IGRAČ UTAKMICE: Tonči Ivanišević

Mandatory Credit © IHF / HRS / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball