Andraž Makuc: Dali smo sve što imamo… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Andraž Makuc: Dali smo sve što imamo…

Uprkos odlično odigranom turniru, reprezentacija Slovenije ostala je bez medalje na Evropskom prvenstvu kadeta u Hrvatskoj, pošto je u meču za bronzu ubedljivo poražena od Španije 37:28 (17:13). 

Selektor mladih Slovenaca, Saša Prapotnik, razloge poraza video je u sledećem:

-Ponestalo nam je bezina, imali smo porveđenog Čirovića, brzo su igrači dobili po dva tri isključenja. Španija je bila bolja, čestitam. Za nama je sjajan turnir, urpkos tome što nismo osvojili medalju na kraju, ali takav je život. Zadovoljni smo ostvarenim, nadam se da ćemo na narednom turniru ponovo ući među četiri najbolje reprezentacije i ispraviti propuste iz poslednje dve utakmice – rekao je Prapotnik. 

Jedan od najboljih igrača slovenačke reprezentacije na ovom turniru, Andraž Makuc, bio je vidno utučen porazom od Španije.

-Nisu bili bolji za devet golova. Teško je bilo pripremiti se za ovakvu utakmicu, teško mi je i sada da bila šta kažem vruće glave. Borili smo se, dali sve od sebe. Svi zajedno smo pružili 120% svojih mogućnosti, ali jednostavno nije išlo. Loše smo igrali u odbrani, gubili duele, dok nam je njihov golman na drugoj strani pobranio silne zicere. Dali smo sve što imamo, ali nije bilo sreće – zaključio je Makuc.

Foto: Uroš Hočevar/kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *