Ante Gadža pred PPD Zagreb: Spremamo se za rovovsku borbu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ante Gadža pred PPD Zagreb: Spremamo se za rovovsku borbu!

Ante Gadža pred PPD Zagreb: Spremamo se za rovovsku borbu!

Marko Marjanović
0 komentar

U petak su na programu polufinalni mečevi fajnal-fora SEHA Gasprom Lige u Zadru. Nakon dvoboja Vesprema i Meškov Bresta (18.30), na teren će u 20.30  izaći stari rivali Vardar i PPD Zagreb. Momak koji je upravo iz hrvatske prestonice stigao u redove aktuelnog prvaka Evrope, Ante Gadža (28), govorio je za Balkan-Handball.com pred rasplet još jedne edicije regionalnog nadmetanja.

  • Jako mi je drago što sam odabrao da dođem u Vardar, već sada sam siguran da nisam pogrešio. Na svakom koraku se vidi da je u pitanju veliki klubrekao je srednji bek koji je pre Zagreba stasavao u našičkom Nekseu.

Igranje u velikom klubu podrazumeva i nastupe pod pritiskom i imperativom pobede, oseća li se to pred polufinale?

Naravno da postoji doza pritiska, to je neizbežno kada igrate za Vardar, ili za bilo koji veliki klub od kojeg se očekuje da pobeđuje u kontinuitetu. Od tog pritiska ne možete, i ne trebate bežati, ali ne mislim da je to remetilački faktor.

Činjenica je da Vardar nije igrao dobro u pripremnom periodu, pa ni u utakmici revanša četvrtfinala protiv Neksea. Da li su, pre svega dva poraza od Pelistera, uticala na samopouzdanje igrača pred revanš sa Nekseom?

Niko od nas ne voli da gubi, ali to su bile pripremne utakmice koje smo igrali bez nekih važnih igrača. Bili smo u sred priprema, razumljivo i očekivano je da nismo izgledali najbolje. Svesni smo da nema razloga da se uopšte prisećamo tih utakmica jer su zaiste nebitne, služile su nam za druge stvari, a ne za nabijanje samopouzdanja. Siguran sam da porazi od Eurofarm Pelistera nisu uticali na slabu igru protiv Neksea. Solidno smo ušli u meč, ali smo greškama u tranziciji i nekoliko promašaja na prazan gol sami sebi uneli nervozu, a njih podigli, pa je onda bilo jako teško igrati u nastavku.

Povremeni hrvatski reprezentativac je prošle sezone u dresu PPD Zagreba postigao 40 golova u EHF Ligi šampiona, čime se preporučio šampionu starog kontinenta.

Kao igrač koji je ovog leta upravo iz PPD Zagreba stigao u Vardar, možda možeš detaljnije od drugih da analiziraš narednog rivala…

PPD Zagreb deluje prilično dobro. Imao sam prilike odraditi nekoliko treninga sa Vorijem i odmah se videlo da puno zna, iako je praktično debitant. Uveren sam da će Zagreb izgledati sve bolje i bolje. Očekujem tešku, ratničku utakmicu sa tvrdim odbranama. Iako neće biti publike, ne treba sumnjati u maksimalnu motivisanost svakog igrača oba tima, u svakom trenutku. Na nama je da se bolje snađemo u takvoj igri, da pobedimo u rovovskoj borbi, a siguran sam da možemo i hoćemozaključio je Gadža.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball