Balkan-Handball.com

Asim Šahman: Neka se vidi šta smo zatekli – Nastojimo da Savez postavimo na zdrave noge

Fotografija opustošenih prostorija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine nikoga nije ostavila ravnodušnim. Na nju je, prirodno, reagovao i Asim Šahman, član novog Upravnog odbora RS BiH I predsednik Saveza Federacije BiH, koji se svestan nasleđenog stanja i komplikovane situacije u kojoj se nalazi krovna rukometna organizacija.

  • Neka se, barem na ovaj način, dokumentuje šta smo zatekli, mi novi, koji smo došli u Upravni Odbor RSBiH. Ono što se ne vidi je dug koji smo zatekli od nekih 3,5 miliona KM. Na slici se takodje ne vidi da je otuđen i server u kojem su podaci od 1992 godine, niti da neki bivši, koji su imali do juče (10.10.) šifru Saveza, pa su se logirali i brisali važne prepiske sa EHF-om – kaže Šahman i dodaje:
  • Naša poruka je da mi nećemo istraživati ko je šta radio. Za to postoje neke druge institucije. Mi ćemo nastojati da postavimo Savez na zdrave noge. Nastojaćemo da omogućimo reprezentaciji uslove i na dobrom smo putu. Izbjegli smo suspenziju Saveza, put u Belorusiju je obezbeđen, kao i pripreme pred utakmicu sa Belorusima. Posle utakmice u Mejdanu u Tuzli na računu bi trebalo ostati novaca kako bi dočekali sledeće utakmice bez sadašnjih briga. Nastojaćemo napraviti reprogram dugova i početi vracati dugove koje su nam u amanet ostavili „bivši“.

Fokus neće biti samo na seniorskoj reprezentaciji…

  • Naš zadatak je takođe da naše mlade selekcije idu u kvalifikacije zajedno sa svojim vršnjacima iz Evrope, da im pružimo priliku da napreduju. Naš je zadatak da ženski rukomet podignemo, jer je sada na samom dnu i mi ćemo se baviti time. Mislim da smo došli u pravom trenutku da možemo krenuti sa izgradnjom Saveza i stvaranjem bolje slike u širem okruženju. Nastojaćemo da postavimo sve na svoje mesto, da pod hitno nađemo Generalnog sekretara, čoveka iz sporta koji će UO podnositi izveštaj o svemu, ali i raditi na stvaranju ugleda Saveza. Selektor reprezentacije će se baviti reprezentacijom, pripremama utakmica, biće u kontaktu sa igračima, podnositi izveštaj UO. Jednostavno ćemo od selektora pokušati napraviti instituciju, a ne kao do sada da se brine o prikupljanju sredstava i nekim nebitnim stvarima.

Jedinstvo entiteta je ključan faktor za funkcionisanje rukometne organizacije…

  • Drago mi je što su se članovi UO RSBiH iz RSRS aktivno uključili u sva dešavanja tako da smo sada puno jači organizacijski. Nadam se, takodje, da ćemo vrlo brzo dogovoriti i drugačiji, stabilniji sistem takmičenja na nivou BiH i tu smo vrlo blizu dogovora – zaključuje Šahman.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *