Babić vs Vujović sedam meseci kasnije: Gorenje bolje od Kopera - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Babić vs Vujović sedam meseci kasnije: Gorenje bolje od Kopera

Babić vs Vujović sedam meseci kasnije: Gorenje bolje od Kopera

Marko Marjanović
0 komentar

Nešto manje od sedam meseci nakon antologijske borbe za bronzu na Mondijalu u Francuskoj između Slovenije i Hrvatske, Veselin Vujović i Željko Babić su se ponovo nadmetali sa klupe. Ovoga puta je tim hrvatskog stručnjaka bio uspešniji, pošto je Gorenje u prijateljskom susretu na svom terenu savladalo Koper 2013 sa 27:21 (16:10).

Dva renomirana stručnjaka će se naredne sezone obreti u slovenačkom šampionatu, i pokušati da ugroze poslednjih godina nedodirljivo Celje. To se naročito odnosi na Željka Babića i tim iz Velenja, koji će, shodno igračkom kapacitetu, sa većim rezultatskim ambicijama zakoračiti u novu takmičarsku godinu u odnosu na Koper Veselina Vujovića.

Babić je u ovom meču dao šansu trojici debitanata iz generacije 2000 – Jerneju Drobežu, Miljanu Vujoviću i Timoteju Grmšeku, a sastav je bio lišen povređenih Markotića, Pejovića, Golčara i Stojnića. I Koper u svom rosteru ima mnoštvo mladih rukometaša, što je i privuklo Veselina Vujovića da se uhvati u koštac sa ovim stvaralačkim projektom.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Cehte i Grebenc sa po četiri gola, koliko su kod gostiju postigli Krečić i Zugan.

Ekipa Gorenja pripreme nastavlja u austrijskom Gracu, gde će odmeriti snage sa Bernbahom (petak) i reprezentacijom Saudijske Arabije (subota). 

Foto: Jurij Kodrun, RK Gorenje Velenje

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball